Rīgas domes deputāts: cilvēki balso ar kājām, un tas nebeigsies

© Photo Facebook / Mihails KameņeckisДепутат Рижской думы, член партии "Согласие" Михаил Каменецкий
Депутат Рижской думы, член партии Согласие Михаил Каменецкий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas" deputāts Mihails Kameņeckis netic varasiestādēm: viņš uzskata, ka šobrīd politiķi laiž postā Latviju, tostarp, cenšoties pierādīt, ka jauniešiem pietiks ar vienu valodu.

RĪGA, 12. novembris – Sputnik. Esošo politiķu mazbērni nolādēs viņus par to, ka viņi "palaiduši vējā valsti", paziņoja radio Baltkom ēterā Rīgas domes deputāts, partijas "Saskaņa" loceklis Mihails Kameņeckis.

Pēc viņa domām, šobrīd valstī izveidojusies traģiska situācija.

Ināra Mūrniece - Sputnik Latvija
Politika
Nacionālā apvienība paziņojusi ministru amatu kandidātu vārdus

"Kad šie cilvēki sapratīs, ka viņi uzvedas tā, ka viņu mazbērni viņu nolādēs, ka viņi šo valsti… palaiduši vējā. Tad viss šis patriotisms, centieni pierādīt, ka mūsu jauniešiem pietiks ar vienu valodu, lai izdzīvotu… Nav tiesa, nepietiks. Pietiks, lai pastāvētu, lai normāli dzīvotu – nepietiks. Viņiem liekas, ka šodien viņi ir uz zirga, taču tā ir liela kļūda. Viņi laiž postā šo valsti. Un tas kļūst skaidrs. Cilvēki, kuri balso ar kājām, to ir sapratuši. Un šis strautiņš neapstāsies.  Lūk šie visi propagandas vēstījumi – redz, jūs zināt, mēs iztērējām kaudzi naudas reemigrācijai, un veselas 20 ģimenes atgriezās, savukārt 35 par to aizdomājās. Bet cik pa šo laiku aizbrauca? Patiesībā šodienas situācija ir traģiska, un ne mēs esam pie tā vainīgi," paziņoja Kameņeckis.

Tāpat viņš norādīja, ka Rīgas domes darbs arī tiek apgrūtināts dēļ situācija, kura saistīta ar jaunās valdības veidošanu.

"Šodien daudziem mūsu politiskajiem oponentiem liekas, ka viņi sagrābuši Dievu aiz bārdas. Tā ir ļoti mānīga izjūta. Cilvēki bēg prom no valsts, Rīgas budžetu šī jucekļa dēļ mēs pieņemsim labākajā gadījumā februārī, jo nav pieņemt valsts budžets. Divus mēnešus mēs dzīvosim uz vienas divpadsmitās daļas no budžeta! Tās ir nepieļaujamas lietas," norādīja Kameņeckis.

Pagājušajā nedēļā Latvijas prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka uztic valdības veidošanu Jaunās konservatīvās partijas līderim Jānim Bordānam. Valsts vadītājs aicināja Bordānu līdz 21. novembrim piedāvāt valdības sastāvu un nodrošināt tam parlamenta vairākuma atbalstu. Ja Bordānam tas neizdosies, prezidents aicinās izveidot valdību citu kandidātu.

Vīrietis ar koferi - Sputnik Latvija
Latvieši nav gatavi atgriezties no Anglijas pie algām, kas zemākas par 1500 eiro

Latvijā iepriekš uzsākts pilotprojekts, kurš aicina palīdzēt darba migrantiem atgriezties dzimtenē, šiem mērķiem piešķirti 425 tūkstoši eiro. Programmas ietvaros šī gada februārī katrā Latvijas reģionā darbu uzsāka koordinatori, viņu uzdevums ir veidot sakarus ar ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem, lai noskaidrotu, kādas viņiem pastāv vajadzības un problēmas, kas traucē atgriezties dzimtenē. Kā arī iespēju robežās sniegt atbalstu šiem cilvēkiem. Visu šo projektu koordinē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Programmas ietvaros emigranti, kuri pametuši Latviju pirms vairāk kā trīs gadiem, atgriežoties dzimtenē varēs iegūt līdz deviņiem tūkstošiem eiro savam biznesa projektam. Lai to saņemtu, jāiesniedz pieteikums dalībai konkursā "Atgriešanās grants". Kopējais pieejamo līdzekļu apjoms reemigrantu biznesa idejām sastāda 180 tūkstošus eiro, tas ir sadalīts četru plānošanas reģionu vidū. Iesniegumu pieņemšana noslēdzās 25. septembrī. Tagad komisija vērtēs, kādas idejas ir dzīvotspējīgas.

Ziņu lente
0