Salaspilī policisti saņēmuši piemaksas par nakts reidiem, kamēr paši gulēja mājās

© Sputnik / Sergey MelkonovPolicija
Policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Salaspils policisti sāka pārāk bieži doties nakts reidos, par kuriem pienākas algas piemaksa, kas arī piesaistīja Iekšējās drošības biroja uzmanību.

RĪGA, 5. novembris – Sputnik. Salaspilī Kriminālpolicijas darbinieki izdomāja, kā palielināt savu algu – atskaitēs viņi pieskaitīja sev klāt nakts reidus, par kuriem pienākas piemaksa un kuros patiesībā viņi nav piedalījušies, vēsta telekanāla TV3 raidījums "Nekā personīga".

Iekšējās drošības birojs uzsācis kriminālprocesu saistībā ar mākslīgu algu palielināšanas faktu dienestu dokumentu viltošanas ceļā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknī. Vidēji ar šādu pierakstu palīdzību iecirkņa darbinieki varēja saņemt 100-200 eiro algas piemaksu mēnesī.

Bērns - Sputnik Latvija
Vai tiešām piesedz savējo: patruļas darbinieka CSN vainīgais izrādās bērns

Saskaņā ar TV3 datiem, uzmanību piesaistīja pārāk bieži kļuvušie policistu nakts reidi. Saskaņā ar ierakstiem, pēdējo dienu laikā Salaspils Kriminālpolicijas darbinieki izbraukuši reidos nakts stundās vismaz astoņas reizes, bet agrāk šāda aktivitāte netika manīta. Taču noskaidrojās, ka šādi nakts reidi tika veikti tikai "uz papīra", patiesībā policisti mierīgi gulējuši mājās, to apstiprināja telefonu rēķinu dati. Tāpat Iekšējās drošības rīkotā pārbaude konstatēja, ka dienestu automobiļi, ar kuriem policisti it kā izbraukuši reidos, tajā laikā atradās iecirkņa pagalmā.

Rīgas reģiona policijas pārvaldes priekšnieks Juris Šulte apstiprināja, ka biroja darbinieki pagājušajā nedēļā veikuši procesuālās darbības Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknī, viena no inspektorēm atzīta par aizdomās turamo un viņai ir aizliegts ieņemt noteiktu amatu.

Saskaņā ar TV3 datiem, Salaspils iecirkņa darbinieku darba laika uzskaites tabulas akceptējusi Ļena Keine-Kaštaļjana. Birojā uzskata, ka viņa nepamatoti apstiprinājusi darbu nakts stundās gan sev, gan saviem darbiniekiem. Iekšējās drošības biroja darbinieki plānoja viņu aizturēt, taču viņa atrodas uz slimības lapas.

Kaņepes - Sputnik Latvija
Latvijas pensionāre: policisti manā kaņepju dobē "nostrādājās kā zemnieki īsti"

Raidījums norāda, ka krīzes laikā Latvijas policistu alga samazinājās gandrīz par piekto daļu. Piemaksas šobrīd saņem tikai tie, kas nodarbojas ar organizētās noziedzības apkarošanu, kinologi, ūdenslīdēji un kibernoziegumu apkarošanas speciālisti.

Pērn spēkā stājās jauna policijas darba apmaksas sistēma. Vidēji alga tika palielināta par 100 eiro, un Kriminālpolicijas darbinieki sāka saņemt ap 1000 eiro mēnesī. Taču papildus peļņas iespējas tika ierobežotas.

Ziņu lente
0