Politika

KPV LV izvēlējusies Kaimiņam labu amatu jaunajā Saeimā

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovЛидер KPV LV Артусс Кайминьш после выборов
Лидер KPV LV Артусс Кайминьш после выборов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KPV LV partijas līderis Artuss Kaimiņš tic, ka Saeimas pirmajā sēdē tiks ievēlēts jaunais prezidijs, savukārt pats varētu ieņemt Saeimas spīkera vietnieka amatu.

RĪGA, 5. novembris – Sputnik. Partija KPV LV izvirzīs Saeimas priekšsēdētāja vietnieka amatam Artusu Kaimiņu, vēsta Mixnews.lv.

Kaimiņš pats personīgi apstiprināja šo informāciju un pauda pārliecību par to, ka jau otrdien, 6. novembrī, 13. Saeimas pirmās sēdes laikā tiks ievēlēts jaunais prezidijs.

Krievijas vēstnieks Jevgenijs Lukjanovs - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks: Latvija neuzdrošināsies draudzēties ar Krieviju pret NATO un ES gribu

Neskatoties uz to, politiķis, protam, neaizmirsa, ka koalīcijas veidošanas pārrunas līdz šim nav bijušas īpaši rezultatīvas. Taču, viņš norādīja, ka par detaļām varēs runāt jau trešdien, 7. novembrī, pēc tam, kad savu lēmumu paziņos Latvijas prezidents Raimonds Vējonis.

Saeimas priekšsēdētāja amatā pagaidām kandidē Jaunā konservatīvā partija (JKP) un Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK. Saskaņā ar neoficiālu informāciju, JKP vēlētos Saeimas spīkera krēslā redzēt deputāti Dagmāru Beitneri-Le Gallu, savukārt VL-TB/LNNK plāno atstāt Ināru Mūrnieci.

KPV LV lielie plāni

Taču Kaimiņa partija KPV LV aktīvi tiecas pēc varas un, kā iepriekš ziņots, jau sagatavojusi valdības deklarācijas uzmetumu, kurš varētu noderēt gadījumā, ja valdības veidošana tiks uzticēta šī politiskā spēka kandidātam Aldim Gobzemam.

KPV LV deklarācijas deviņā lapās izvirza daudzus nodarbinātības, infrastruktūras, sociālās aizsardzības, valsts pārvaldes, iekšējās drošības, aizsardzības, tieslietu un citu nozaru piedāvājumus.

Bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns - Sputnik Latvija
Politika
Jurkāns: nevienu neinteresē, kad taps Ministru Kabinets

Tostarp, KPV LV aizdomājusies par to, kā padarīt nodokļu iekasēšanu Latvijā efektīvāku. Partijā uzskata, ka šeit varētu palīgā nākt diferencētu nodokļu likmju sistēmas ieviešana dažādos reģionos un nozarēs.

Izglītības un medicīnas nozares vadības grožus partija uzskata par nepieciešamu pilnībā nodot valsts rokās.

Elektrības obligātā iepirkuma komponenti (OIK) KPV LV plāno atcelt jau no 2019. gada 2. jūlija. Savukārt no 2021. gada partija vēlas atcelt arī nekustamā īpašuma nodokli, gadījumā, ja tā ir vienīgā dzīvesvieta.

Turklāt tiek plānota arī Latvijas Dzelzceļa restrukturizācija un visaptveroša Latvijas autoceļu atjaunošana. Dzelzceļu elektrifikācijas projekts tiks apturēts, savukārt tam atvēlētie līdzekļi tiks novirzīti citu programmu vajadzībām.

Jaunajai Latvijas valdībai Gobzema vadībā tāpat būs jāizveido premjerministra vadīta "Top 20 Eksportētāju padome".

Ziņu lente
0