Livonijas ordeņa pils dārzā nejauši iesēja narkotiskās kaņepes

© Sputnik / Sergey MelkonovKaņepes
Kaņepes - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija ir pārliecināta, ka narkotiskās kaņepes parādījās vēsturisko zaļumu dārzā bez ļauna nodoma.

RĪGA, 3. novembris – Sputnik. Livonijas ordeņa pilī konfiscētās kaņepes patiešām saturēja narkotiskās vielas, taču, acīmredzami, tas noticis nejaušības pēc, raksta Ventas Balss.

Septembra vidū Valsts policijas darbinieki Ventspilī apmeklēja Livonijas ordeņa pils garšaugu vēsturisko dārzu un konfiscēja 14 kaņepju krūmus.

Kaņepes - Sputnik Latvija
Latvijas pensionāre: policisti manā kaņepju dobē "nostrādājās kā zemnieki īsti"

Pils pagalmā kopš 2002. gada iekārtots garšaugu dārzs, kuru pēdējo astoņu gadu laikā ik gadu papildina ar dažādiem augiem. Pils dārzā aug apmēram 60 augu – estragons, isops, kliņģerīte, gliemene, lavanda, salvija, kā arī sējumu kaņepes (Cannabis sativa L.).

Valsts policija noskaidroja, ka konfiscētie augi tomēr saturējuši narkotiskās vielas minimālā daudzumā, taču izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka kaņepes neaudzēja priekš reibuma sasniegšanas, glabāšanas vai tirdzniecības, tādēļ Kurzemes reģionālās pārvaldes Kriminālpolicijas birojs slēdza kriminālprocesu sakarā ar nozieguma sastāva trūkumu, pastāstīja Valsts policijas pārstāve Signe Šteinberga.

"Ventspils Livonijas ordeņa pils dārzniecei nebija tīšs nodoms sēt un audzēt narkotisko vielu saturošus augus, jo bija pārliecība par to, ka iesētie augi ir audzēšanai atļautā sējas kaņepe," norādīja Šteinberga.

Sējumu kaņepju audzēšana Latvijā ir atļauta šķiedras un sēklu iegūšanai, kā arī dārzniecības nolūkos, taču to nedrīkst audzēt telpās un slēgtās vietās.

Ziņu lente
0