Politika

Artis Pabriks gatavs kļūt par premjerministru par 100%

© Sputnik / Sergey MelkonovPremjerministra amata kandidāts no apvienības "Attīstībai/Par!" Artis Pabriks
Premjerministra amata kandidāts no apvienības Attīstībai/Par! Artis Pabriks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministra amata kandidāts no apvienības "Attīstībai/Par!" Artis Pabriks vēlētos redzēt valdošajā koalīcijā sešas partijas.

RĪGA, 26. oktobris – Sputnik. Pēc Saeimas vēlēšanām Latvijā pagājis pārāk maz laika, lai pagūtu savākt rīcībspējīgu valdību, paziņoja premjera kandidāts no apvienības "Attīstībai/Par!" Artis Pabriks LTV7 raidījuma "Punkti virs i" ēterā.

Pagājušajā nedēļā prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka premjerministra amatā izskatīs trīs kandidatūras: Aldi Gobzemu no KPV LV, Jāni Bordānu no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un Arti Pabriku no partijas "Attīstībai/Par!".

Latvijas Saeimas ēka - Sputnik Latvija
Politika
Demokrātija latviešu gaumē: "Saskaņu" neuzaicināja uz TV raidījumu par topošo valdību

Runājot par valdības veidošanu, Pabriks norādīja, ka vienlaikus vairākas partijas ieguvušas praktiski vienādu vietu skaitu, un tā ir problēma, kura, tomēr, tiek risināta pateicoties līdzsvaram starp "jaunajiem spēkiem" un esošās koalīcijas partijām.

"Kopš vēlēšanām pagājušas vien divas nedēļas. Nav nopietni prasīt, lai valdība jau būtu gatava. Pat Vācijā pēdējās valdības izveidošanā pagāja mēneši," norādīja Pabriks.

Taču Pabriks vēlētos redzēt koalīcijā Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), norādot, ka "sarkanā līnija" attiecībā pret viņiem parādījās vien pēc vēlēšanām. Jaunā konservatīvā partija iepriekš atteicās piedalīties koalīcijā ar ZZS, nosaucot šo pozīciju par "savu sarkanzaļo līniju".

"Ņemot vērā to, cik fragmentēts ir pašreizējais parlaments, mēs vēlētos, lai koalīcijā piedalītos visas sešas partijas. Tad pastāv vairāk iespēju manevriem, un ir iespējams labāk vienam otru izprast," pauda viedokli Pabriks.

Taču viņš apstiprināja, ka par 100% gatavs kļūt par premjeru un saprot, ka tas ir grūts darbs. 2013. gadā Pabrika kandidatūru šim amatam jau bija izvirzījusi viņa bijusī partija - "Vienotība", taču toreizējais prezidents Andris Bērziņš to noraidīja.

"Ja salīdzina ar 2013. gadu, tad toreiz mana iepriekšējā partija nestāvēja par mani par 100%. Šobrīd man šādu bažu nav," paziņoja Pabriks.

Ziņu lente
0