Maxima: Austrumu slimnīca izvairās no veikala celtniecības apspriešanas

© Foto : maxima.lvMaxima veikals Rīgā
Maxima veikals Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Klīnikas vadība bijusi nepatīkami pārsteigta, ka Maxima grasās būvēt lielveikalu netālu no ieejas slimnīcā.

RĪGA, 25. oktobris – Sputnik. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas vadība izvairās no komunikācijas un pēdējā brīdī atceļ tikšanās, paziņoja Maxima Latvija valdes loceklis Jānis Vanags.

Сеть польских супермаркетов Stokrotka - Sputnik Latvija
Maxima grib pazīlēt uz poļu "Margrietiņas"

Tā viņš komentēja iepriekš parādījušos informāciju par to, ka jaunais Maxima veikals varētu bloķēt ieeju Austrumu slimnīcā.

"Esam izbrīnīti par slimnīcas vadības komunikācijas formu un pieeju, izvēloties jautājumus, kas skar pacientu un sabiedrības intereses, risināt pastarpināti caur medijiem, nevis konstruktīvās klātienes sarunās," - citē Vanaga sacīto rus.db.lv.

Viņš pastāstīja, ka 13. septembrī pēc Maxima Latvija iniciatīvas notika tikšanās ar slimnīcas vadību, lai apspriestu teritorijas labiekārtošanas plānus, kur šobrīd atrodas norobežota pamesta autostāvvieta ar atsevišķām nojumēm, uzbūvējot veikalu, savedot kārtībā esošo infrastruktūru un transporta plūsmu, labiekārtojot autostāvvietu un nodrošinot vēlamo produktu sortimentu pacientiem, slimnīcas personālam un tuvējā rajona iedzīvotājiem.

"Kopš 13.septembra mēģinājām vienoties par atkārtotu tikšanos ar slimnīcas vadību, lai uzklausītu konkrētus slimnīcas plānus un vēlmes un projekta gaitā varētu ņemt vērā visu pušu intereses un vajadzības. Diemžēl slimnīcas vadība ilgstoši izvairījās no komunikācijas un pēdējā brīdī atcēla tikšanos," - saka Vanags.

Viņš uzsvēra, ka Maxima Latvija vēlētos jau tuvākajā laikā iepazīties ar konkrētiem slimnīcas attīstības plāniem un saprast slimnīcas vadības piedāvājumus risinājumu piedāvājumus, kuros tiktu ņemtas vērā sabiedrības, pacientu un ārstu intereses.

Zeme, uz kuras atrodas Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, un teritorija apkārt tai pieder 12 īpašniekiem. Kopējā šīs zemes platība ir apmēram 5 ha, lielveikalu plānots uzbūvēt 0,73 ha platā zemesgabalā, pa kreisi no galvenās slimnīcas teritorijas ieejas.

Kad esošais klīnikas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis stājās amatā, viņš rosināja jautājumu par zemes atsvešināšanu. Šobrīd nav skaidrs, kas izrādīsies spēcīgāks pārrunās ar īpašniekiem – universitātes slimnīca vai Maxima. Šobrīd virsroku gūst lielveikala celtniecība.

Maxima tirdzniecības tīkla logo - Sputnik Latvija
Jaunais Maxima veikals var nobloķēt piekļuvi Austrumu slimnīcai

Klīnikas vadītājs atzīst, ka Maxima pārstāvji uzvedas ļoti atbildīgi. Jāatzīmē, ka tieši šī slimnīca uz saviem pleciem izcieta galveno triecienu, kad bija jāglābj lielveikala Maxima sabrukuma upuri Zolitūdē.

Uzņēmuma pārstāvji paši atnāca pie klīnikas vadības, lai noskaidrotu, kas viņu projektā ir jāizlabo, lai vērā tiktu ņemti ne vien viņu pašu intereses, bet arī slimnīcas vajadzības.

"Lai izveidotu slimnīcas attīstības stratēģiju 2020.-2025.gadam, ir svarīgi paredzēt visas iespējas, kā piebraukt pie slimnīcas ar neatliekamās medicīnas transportu, kur atradīsies pacientu automašīnu stāvvietas. Uz privātīpašnieku zemes ir projektēta slimnīcas autostāvvieta, no kuras būtu ērtāka piekļuve slimnīcai," - pastāstīja valdes pārstāvis.

Ziņu lente
0