Sociālie tīkli par tiesu konsultanta vietu ar algu 623 eiro apmērā: "ņirgāšanās"

© Sputnik / Sergey MelkonovTiesas sēžu zāle
Tiesas sēžu zāle  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas apgabaltiesa meklē konsultantu ar algu 623-779 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas – sludinājums par vakanci izraisījis izsmiekla vētru sociālo tīklu apmeklētāju vidū.

RĪGA, 24. oktobris – Sputnik. Twitter tīkla apmeklētāji pasmējušies par konsultanta vakanto vietu Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijā. Tiesas mikroblogā ziņots, ka atklāts tiesas konsultanta amata konkurss Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijā ar mēnešalgu no 623 līdz 779 eiro pirms nodokļu nomaksas atkarībā no kategorijas (pēc nodokļu nomaksas alga atbilstoši sasniegs aptuveni 430-538 eiro – red.).

Pārejot pa publicēto saiti, iespējams noskaidrot, ka tiesas konsultantam nepieciešama augstākā izglītība tiesību zinātnēs un vismaz viena gada darba pieredze tiesā vai valsts pārvaldes iestādē, vai juridiskajā specialitātē.

Algas apmērs un prasības kandidātam izraisījis kritikas un izsmiekla lavīnu sociālo tīklu apmeklētāju vidū. Savu viedokli viņi pauda pat komentāros Rīgas apgabaltiesas publikācijai.

​"Kamōn, @rigastiesa, cilvēki krāmē preces Rimi plauktos un grābj rudens lapkriti par krietni lielāku algu!" – komentāru publicēja sašutušais Nauris. 

​"Tā ir ņirgāšanās. Domāju, Tieslietu ministrija reaģēs un sodīs Rīgas tiesu par tik negodīgu un pazemojošu atalgojumu," – uzskata Bravo.

Rīgas apgabaltiesu nosodīja arī citi komentētāji – viņi atzīmēja, ka ir kauna lieta piedāvāt 629 eiro pirms nodokļu nomaksas cilvēkam, kurš veltījis četrus gadus augstākās izglītības iegūšanai, un piebilda, ka būtu saprotams, ja runa būtu par studentu vai pusslodzes darbu.

​"Cik mēnešus pārbaudes laiks?" – ar nepārprotamu izsmieklu pavaicāja Lauris.

Izsmējīgo toni pārtvēra arī citi komentētāji. Piemēram, Ance Tarvida ieteica kādu izdevīgāku darbu.

"Var arī strādāt par manikīrīti. 20-25€ stundā, pusotrā. Patents (nodokļos): 100€/mēn. Domājiet," – viņa aicināja.

​"Alternatīvi, varat pieteikties darbā Rimi vai Maxima kasēs un ieekonomēt uz augstāko izglītību tiesību zinātnēs," – savas domas pauda Jānis Polis.

Taču daži norādīja, ka tiesā piedāvātā alga ir salīdzināma ar atalgojumu par citiem amatiem, piemēram, skolotājs saņem 700 eiro.

​"Ģimnāzijās skolotāju pilnas slodzes alga jau tagad ir eur 1200 PĒC nodokļu nomaksas. t.i. "nabaga" skolotāji jau tagad saņem 2x vairāk kā apgabaltiesas konsultants. Ejiet bērni mācīties par skolotājiem un ārstiem. Viņi jau labu laiciņu ir labāk atalgoti par vidusmēra juristu," – iebilda Jānis Tiesnieks.

Toties kāda jocīga profila īpašniece, it kā Astrālās attīstības transcendentālās akadēmijas virsdziedniece pat izmantoja sludinājumu, lai pareklamētu savus "pakalpojumus".

​"Mīļās dāmas, nu cik jums ir jāmāca, ka sievietei izglītība nav vajadzīga? Lūk, te prasa augstāko izglītību tieslietās +101 prasmi, bet piedāvā €623 pirms nod.!  Pie manis Sievišķības kursiņos var mācīt kā krāsoties atbilstoši horoskopam pa €1623 un izglītība NAV vajadzīga! " – palepojās Šmaragdu Magda.

Ziņu lente
0