Kaut kur Latvijā ienācis pavasaris: Rīgas zooloģiskajā dārzā dzimst mazuļi

CC0 / pixabay / Lemuri
Lemuri - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas zooloģiskā dārza iemītnieki joprojām priecē un pārsteidz: oktobra pirmajā nedēļā lemuriem piedzimuši dvīņi, pieaugsi ar vainaigdzērvju ģimene.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Rīgas zooloģiskais dārzs sveic visus savus draugus ar pavasara iestāšanos. Tieši tā - pavasaris ir klāt. Tikai zooloģiskajā dārzā ir iespēja apsveikt ar pavasari, lai arī visā Latvijā valda rudens, - pavasaris iestājies dienvidu puslodes iemītniekiem.

Par to zooloģiskā dārza oficiālajā lapā Facebook publicētajā video stāsta parka valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Retā meža ziemeļbrieža mazulis - Sputnik Latvija
Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklētāju vainas dēļ miris briedēns

Piemēram, par pavasara iestāšanos liecina lemuru ģimenes pieaugums – šajā saimē oktobra pirmajā nedēļā piedzimuši dvīnīši. Parasti lemuri Rīgas Zooloģiskajā dārzā dzimst ziemā.

"Šobrīd mazie gan ir diezgan grūti pamanāmi, jo ieķērušies mammai skaustā. Tik tikko savas ausis un mazo ģīmīti pabāzuši virs mammas galvas. Bet pavisam drīz viņi uzsāks rāpties pa mātes ķermeni kā pa lielu koku," – stāsta Līdaka.

Par pavasari zooloģiskajā dārzā liecina arī jaunumi Dienvisdāfrikas pārstāvju – vainagdzērvju ģimenē, kurā septembrī izšķīlās mazulis.

"Tā ka es jums varu vēlēt šajā te rudenīgajā skarbajā laikā: saglabājiet siltumu sirdī. Ne visur šobrīd pasaulē svin rudens atnākšanu!" – piebilda Līdaka.

Ziņu lente
0