Kur strādāt Latvijas iedzīvotājiem: Vācijas vēstnieks iesaka Lidl

CC BY-SA 2.0 / S. Alexis / Tirdzniecības tīkls Lidl
Tirdzniecības tīkls Lidl - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Lidl ierašanās Latvijā uzvarēs ne tikai patērētāji, bet arī tie, kuri meklē darbu, uzskata Vācijas vēstnieks Latvijā Rolfs Šute.

RĪGA, 19. oktobris — Sputnik. Piektdien, 19. oktobrī, Rīgā Ulbrokas ielā ar kapsulas iemūrēšanu sākās loģistikas centra Lidl Latvija būvniecība. Uzstājoties svinīgajā ceremonijā, Vācijas vēstnieks Latvijā Rolfs Šute uzsvēra, ka Lidl zemo cenu tirdzniecības tīkls Latvijā būs liels ieguvums patērētājiem, raksta skaties.lv.

"Latvijā ir septiņas lielas tirdzniecības ķēdes, un, es domāju, ka ir laiks šo konkurenci palielināt. Lidl ienākšana ir samazinājusi produktu cenas, Lietuvā – pat par 50%. Lidl ir viens no labākajiem darba devējiem Lietuvā un Latvijā," - atzīmēja vēstnieks.

Loģistikas centru būvēs firma Merks. Līguma vērtība ir 42,5 miljoni eiro, neskaitot PVN. Būvdarbus plānots pabeigt 2020. gada janvārī.

Магазин IKEA в Риге - Sputnik Latvija
IKEA un Lidl varētu atstāt mazos veikalus bez pārdevējiem

Lidl tirdzniecības tīkls gatavojās ierasties tirgū jau 2003. gadā, bet vēlāk atteicās no šiem plāniem un pārdeva visus zemes gabalus, ko iegādājās būvniecībai - tādu bija apmēram piecdesmit. Tolaik kompānijas pārstāvji izskaidroja šo lēmumu ar pārāk mazu tirgu. Pārdodot šo īpašumu, triju gadu laikā no 2006. līdz 2008. gadam kompānija kopumā ieguva 7,2 miljonus latu (10,24 miljonus eiro).

2017.gadā kļuvis zināms, ka Lidl plāno jaunu mēģinājumu apgūt Latvijas tirgu.

Lidl Latvija (iepriekš MMS Property Solutions) reģistrēta 2016. gadā ar kopējo kapitālu 20,5 miljoni eiro. Vienīgais īpašnieks ir CE-Beteiligungs-GmbH, kuram pieder arī Lidl Lietuva.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, tiklam Lidl Latvijā ir lieli plāni: paredzēts atvērt vairākus veikalus Rīgā un citās lielpilsētās.

Ziņu lente
0