Politika

JKP un KPV LV atkārtota tikšanās neko nav devusi: koalīcijas nav

© Sputnik / Sergey MelkonovVēlēšanās
Vēlēšanās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sarunas par koalīcijas veidošanu pēc Latvijas Saeimas vēlēšanām pagaidām nav beigušās, politiķi nav vienojušies pat par kopīgu programmu.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. 16. oktobrī Jaunās konservatīvās partijas un KPV LV pārstāvji sarīkojuši atkārtotu tikšanos koalīcijas veidošanas jautājumā, taču pārrunu rezultātā netika izdarīti nekādi paziņojumi par valdības jauno modeli, raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.

Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns un Ministru prezidenta amata kandidāts no KPV LV Aldis Gobzems pēc tikšanās paziņoja, ka potenciālie koalīcijas partneri vienojušies turpināt cieši strādāt "pie satura jautājumiem", piemēram, par koalīcijas padomes sēžu atcelšanu, reģionālo reformu un citas.

Politiskā partija KPV LV - Sputnik Latvija
Politika
KPV LV atteikusies doties uz koalīcijas veidošanas pārrunām ar JKP

Jautāts, vai tas nozīmē, ka JKP valdības modeļa piedāvājums tika noraidīts, Gobzems atbildēja, ka šis jautājums nav apspriests.

Bordāns uzslavēja KPV LV par to, ka šī partija "iedziļinās JKP piedāvājumā", un aicināja citus politiskus spēkus rīkoties tāpat, uzsverot, ka gaida sarunu ar apvienību "Attīstībai/Par!", kas noraidīja JKP piedāvājumu.

Viņš vēlreiz uzsvēra, ka partija neatsakās no sava principiālā nodoma veidot koalīciju bez "Saskaņas" un ZZS.

Atgādinām, ka pagājušajā nedēļā Jāņa Bordāna partija JKP atklāja, kādu koalīcijas variantu tā piedāvā – ar jau sadalītajiem starp partijām ministrijas portfeļiem. Saskaņā ar JKP priekšlikumu, koalīcijā, kopā ar viņiem, varētu ienākt KPV LV, "Attīstībai/Par", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai" - "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Jaunā Vienotība". JKP vēlas nākamajā valdībā saņemt premjerministra, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra, kā arī iekšlietu ministra amatus.

Apvienojumam "Attīstībai/Par" JKP piedāvā: finanšu, labklājības un veselības aizsardzības ministru portfeļus, kā arī Saeimas priekšsēdētāja krēslu, kurā, pēc neoficiālas informācijas, vēlētos redzēt Arti Pabriku.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis  - Sputnik Latvija
Politika
Prezidents tiksies ar visām partijām

Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai" - "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) JKP piedāvā uzņemties atbildību par trīm ministrijām. Tās ir kultūras, Izglītības un zinātnes un Zemkopības ministrijas

LV Jaunā konservatīvā partija plāno piedāvāt KPV LV ekonomikas ministra un satiksmes ministra amatus, "Jaunajai Vienotībai" - tieslietu un aizsardzības ministru amatus.

Savukārt partiju apvienība "Attīstībai/Par!" paziņoja, ka nepieņems Jaunās konservatīvās partijas piedāvāto valdības modeli. Šāds lēmums pieņemts tāpēc, ka JKP nav iesniegusi "reālu piedāvājumu par darāmajiem darbiem", bet krēslu sadalījums valdībā ir "otršķirīgs solis", skaidro partijas līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce. Vispirms jāvienojas par vērtībām, principiem un mērķiem.

Turklāt "Attīstībai/Par!" rosinās sākt sarunas par darāmajiem darbiem starp sešām partijām, izņemot "Saskaņu", uzsvēra Pūce.

Ziņu lente
0