"Nanoūdens": "Rīgas satiksme" joprojām nav noskaidrojusi, ar ko mazgāja trolejbusus

© Sputnik / Sergey Melkonov"Rīgas satiksme"
Rīgas satiksme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Nanoūdeņa" lieta nonākusi līdz tiesai, "Rīgas satiksme" joprojām apgalvo, ka starpību starp parastu ūdeni un speciālo nano līdzekli divu gadu laikā neesot pamanījuši, savukārt ar pavadzīmēm viss bijis kārtībā.

RĪGA, 11. oktobris – Sputnik. Pagājušajā nedēļā prokuratūra nodeva tiesas izskatīšanai tā dēvēto "nanoūdeņa" lietu. Apsūdzības liela mēroga krāpniecībā un naudas atmazgāšanā izvirzīta četriem cilvēkiem, viņu vidū viens no bijušajiem "Rīgas satiksme" darbiniekiem, raksta skaties.lv.

Kaut gan pašvaldības uzņēmums tiek atzīts par cietušo pusi, "Rīgas satiksme" vēl nav pieprasījusi kompensācijas un nav noskaidrojusi, ar ko patiesībā mazgājusi savus transportlīdzekļus.

Rīgas satiksme - Sputnik Latvija
"Četras dienas pirms vēlēšanām": policija ierodas ar kratīšanu "Rīgas satiksmē"

Prokuratūra noskaidroja, ka četri apsūdzētie izdarījuši tā, lai iepirkuma konkursā uzvarētu viņu pašu uzņēmums, kura divu gadu laikā "nanoūdeņa" vietā transporta mazgāšanai piegādāja "Rīgas satiksme" parastu ūdeni. Uzņēmuma zaudējumi tiek vērtēti vairāk nekā 834 tūkstošu eiro apmērā.

"Iepirkumu pieprasījumā par nanotehnoloģiskās ķīmijas piegādi atbilstoši tehniskajai specifikācijai vajadzēja piegādāt līdzekli gan stikla ārpuses apstrādei, gan dažādu virsmu apstrādei, kā arī tekstila apstrādei. Taču tā vietā tika piegādāts nezināmas izcelsmes līdzeklis. Pēc prokuratūras ieskata tika piegādāts parasts ūdens," norādīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

"Rīgas satiksme" skaidro, ka vēl nav iesnieguši kompensācijas prasību, jo nav paspējuši iepazīties ar visiem lietas materiāliem.

"Es saku, mēs vēl neesam iepazinušies! Mēs tikai pagājušā nedēļā esam dabūjuši visu apjomīgo materiālu, ko ģenerālprokuratūra iesniegusi tiesā. Mums tagad ir laiks to izdarīt, un mēs to arī darām," atbildēja "Rīgas satiksme" pārstāvis Viktors Zaķis.

Maxima - Sputnik Latvija
Uz laiku slēgta Maxima Ķengaragā – tajā ietriecies trolejbuss

Kaut arī krāpnieciskā shēma tika īstenota divu gadu garumā, un tajā bija iesaistīts vismaz viens bijušais uzņēmuma darbinieks, "Rīgas satiksme" turpina apgalvot, ka nav pamanījuši, ka transportlīdzekļus mazgātu ne ar to, kas tika pasūtīts.

"Šo "nanoūdeni" no parasta ūdens jau nevar tā atšķirt! Tas nav kā degviela, ko jūs atšķirat pēc specifiskas smaržas vai pēc citiem parametriem. Mēs nevarējām tādas pārbaudes veikt. Mums tādas iespējas nebija. Mēs līdzekli esam izmantojuši. Visas pavadzīmēs ir kārtībā," paziņoja Zaķis.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 1. oktobrī sakarā ar šo krimināllietu policija sarīkoja kratīšanu uzņēmumā "Rīgas satiksme". Tiesa, Rīgas mērs Nils Ušakovs saistīja tiesībsargu rīcību ar Saeimas vēlēšanām 6. oktobrī.

Ziņu lente
0