Politika

Jaunā konservatīvā partija atteicās no koalīcijas veidošanas ar ZZS

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā konservatīvā partija jaunās valdības veidošanā negrasās sadarboties ar Zaļo un zemnieku savienību.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Jaunā konservatīvā partija (JKP) atteicās sadarboties ar Zaļo un zemnieku savienību jaunās koalīcijas veidošanā, par to paziņoja JKP līderis Jānis Bordāns pēc pārrunu beigām, vēsta rus.jauns.lv.

JKP un ZZS pārstāvju tikšanās ilga vien apmēram divdesmit minūtes, taču ar šo laiku izrādījies pietiekami, lai saprastu — sadarbība jaunajā valdība diez vai ir iespējama. Bordāns paziņoja, ka redz ZZS kā konstruktīvu opozīciju Saeimā, un to ir noteikusi vēlētāju izvēle.

Artuss Kaimiņš - Sputnik Latvija
Jauniņie nevienojas, KPV LV un ZZS tikšanās "paliek karājamies gaisā"

Iepriekš no pārrunām ar ZZS atteicās KPV LV partija. ZZS deleģēja pārrunu vadīšanai savas Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Augustu Brigmani un Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētāju Edgaru Tavaru, jo viņi ir ievēlēti par ZZS sastāvā esošo partiju priekšsēdētājiem un pilnībā pārstāv tās atbilstoši partiju nolikumiem. Taču KPV LV līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa paziņoja, ka partija neies uz pārrunām ar ZZS, ja tajās to pārstāvēs cilvēki, kuriem nav tautas dota mandāta, jeb 13. Saeimā neievēlētie Brigmanis un Tavars.

Zaļo un zemnieku savienība atteicās mainīt koalīcijas veidošanas pārrunu delegāciju, nosaucot KPV LV pozīciju par nekonstruktīvu. ZZS uzskata KPV LV pozīciju par priekšvēlēšanu retorikas turpinājumu situācijā, kad savlaicīgi jāveido valdība, lai pieņemtu nākamā gada valsts budžetu, paziņoja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Latvijas Saeimas vēlēšanas notika 6. oktobrī. Saskaņā ar CVK datiem, pirmo vietu 13. Saeimas vēlēšanās ieņem partija "Saskaņa" ar 19,8% vēlētāju balsu, otrā vieta ir KPV LV partijai (14,25%), trešā — Jaunajai konservatīvajai partijai (13,59%). Ceturtajā pozīcijā "Attīstībai/Par!" (12,04%), tālāk seko nacionālais bloks "Visu Latvijai" (11,01%), Zaļo un zemnieku savienība (9,91%) un partija "Jaunā Vienotība" (6,69%). Pārējās partijas nepārvarēja 5% barjeru. Tādējādi, pēc vēlēšanu rezultātiem, "Saskaņa" saņem 23 deputātu vietas Saeimā, KPV LV un JKP — 16, "Attīstībai/Par!" un VL-TB/LNNK — 13, ZZS — 11, "Jaunā Vienotība" — 8.    

Ziņu lente
0