ES palīdzēs Latvijai kļūt par Eiropas inovāciju līderi

© pixabayИнновации
Инновации - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienība sniedz nopietnu atbalstu Latvijas zinātnei, kas varētu padarīt Latviju par Eiropas inovāciju līderi, uzskata LU rektors Indriķis Muižnieks.

RĪGA, 9. oktobris – Sputnik. Latvija varētu kļūt par vienu no Eiropas Savienības inovāciju līderiem, raksta Dienas Bizness. Pēc Latvijas Universitātes (LU) rektora Indriķa Muižnieka sacītā, to panākt Latvijai palīdzēs ES finanšu instrumenti.

Piemēram, LU Akadēmiskā centra attīstībai plānots izmantot 2017. gadā Eiropas Investīciju bankas izsniegto kredītu 30 miljonu eiro apmērā.

Muižnieks norādīja, ka šis finansējums, tāpat kā starptautiskā ekspertīze, – tas ir ļoti liels atbalsts Latvijas zinātnieku pētījumu rezultātu komercializācijai.

Blakus Dabaszinātņu mājai LU Akadēmiskā centra attīstības otrās kārtas ietvaros nākamā gada sākumā tiks pabeigta Zinātnes mājas celtniecība. Šeit atradīsies LU zinātniskie institūti, daļa no medicīnas un fizikas un matemātikas fakultātēm. Perspektīvā ieplānotajā Rakstības mājā tiks izvietotas humanitāro un sociālo zinātņu fakultātes, zinātniskie institūti, kuri specializējas šajās nozarēs. Tiks izmantots 2017. gadā Eiropas Investīciju Bankas piešķirtais kredīts 30 miljonu eiro apmērā.

Инновации - Sputnik Latvija
Latvijas atzīta par vienu no neinovatīvākajām valstīm ES

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik, Latvija pagaidām inovāciju ziņā ES ieņem 24. vietu no 28, taču jau trešo gadu pēc kārtas to iekļauj "vidējo novatoru" valstu grupā, kuru sasniegumi inovāciju jomā sastāda 50-90%.

Pēdējā gada laikā Latvija par 10% ir uzlabojusi savas inovatīvās spējas. Savukārt Eirokomisijas eksperti pozitīvi vērtē Latvijas paveikto darbu labvēlīgas vides nodrošināšanai inovācijām, it sevišķi platjoslu pakalpojumu izplatīšanā, cilvēkresursu attīstībā, finanšu pieejamībā ar zinātni saistītiem un ātri augošiem uzņēmumiem.

Pērn desmit Latvijas pārstāvji iekļuva Baltijas inovatīvāko biznesmeņu Top-30, saskaņā ar žurnāla Forbes versiju.

Ziņu lente
0