Ventspilī varētu slēgt autoostu

© Sputnik / Sergey MelkonovОстановка общественного транспорта в Вентспилсе
Остановка общественного транспорта в Вентспилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmuma iemesls – nepietiekams autobusu reisu skaits gadā, taču situāciju vēl iespējams mainīt.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Municipālais uzņēmums Ventspils Reiss publicējis ziņu par to, ka Latvijas Satiksmes ministrija izstrādājusi projektu, kas paredz likvidēt deviņas autoostas, tostarp arī Ventspils autoostu.

"Satiksmes ministrijā ir izstrādāts jauns Ministru kabineta Noteikumu projekts, kam nākotnē būtu jāregulē Latvijas autoostu darbība. Ja šie Noteikumi stāsies spēkā, tad Latvijā būs par 9 autoostām mazāk. Līdz ar to liels skaits pasažieru sabiedrisko transportu sagaidīs vai izkāps no tā vienkārši pieturvietās, kurās vairs nebūs uzgaidāmās zāles, kases, sanitārā mezgla un citu pakalpojumu, kas varētu būt nozīmīgi un noderīgi. Arī Ventspils autoosta ir starp šīm 9. Tā kā uzskatām, ka Ventspils autoosta ir svarīga daudziem simtiem pasažieru, kuri ikdienā iebrauc vai izbrauc no Ventspils, cītīgi strādājam, lai sagatavotu pamatojumu mūsu uzskatam, ka pasažieriem autoostas ir nepieciešamas," – raksta Ventspils Reiss.

Meitene pilsētas transporta pieturā Rīgā - Sputnik Latvija
Decembrī varētu tikt apturēta reģionālo autobusu kursēšana

Uzņēmums paskaidroja, ka autoostu likvidācijai vajadzētu nodrošināt budžeta līdzekļu izdevumu optimizāciju. Valdības noteikumi paredz pārskatīt autoostu statusu, sadalot tās trijās kategorijās un paredzot obligāto pakalpojumu kompleksu atbilstoši autoostas apkalpojamo reisu skaitam. Atbilstoši noteikumu projektam, Ventspils autoosta nepietiekama reisu skaita dēļ – mazāk nekā 15 tūkstoši gadā – nav iekļaujama pat zemākajā, trešajā kategorijā.

"Reisu skaits Ventspils autoostā ir objektīvi zemāks nekā daudzās citās autoostas, jo tā nav tranzīta autoosta, caur kuru ietu daudzu citu pārvadātāju reisi. Noteikumu izpratnē šādas autoostas nav nepieciešamas, un tās var pārreģistrēt kā pasažieru apmaiņas punktus, kurām nav nepieciešams segt uzturēšanas izdevumus par sniegtajiem pakalpojumiem, piemēram, biļešu tirdzniecība, uzgaidāmā zāle pasažieriem, peroni pasažieru uzņemšanai, laukuma uzturēšana, utt.. Pieņemot šādus noteikumus, Ventspils autoosta vairs nesaņemtu nepieciešamos līdzekļus no reisu apkalpošanas, līdz ar to pasažieriem vairs nebūtu pieejama virkne pakalpojumu, kas, mūsuprāt, ir būtiski," – paskaidroja uzņēmums.

Ventspils Reiss aktīvi strādā pie noteikumu grozījumiem. Saskaņā ar uzņēmuma ieceri, autoostu finansējumam ir jābūt atkarīgam no sniegto pakalpojumu kompleksa, nevis no apkalpojamo reisu skaita.

Ziņu lente
0