Politika

Latvijas Krievu savienība: "policija padomās, ko kriminālu esam pastrādājuši"

© Sputnik / Sergey MelkonovPartija "Latvijas Krievu savienība"
Partija Latvijas Krievu savienība - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Karogu un avīzes policija atdos Latvijas Krievu savienībai, ja vien līdz 1. oktobrim neatradīs pamatu tālākām pretenzijām.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Piektdien, 28. septembrī, Latvijas Krievu savienība paziņoja par trīs Saeimas deputātu kandidātu — Aleksandra Kuzmina, Viktora Jolkina un Viktora Harlamova — aizturēšanu, kuri izdalīja priekšvēlēšanu materiālus Rīgā.

Kozirevs - Sputnik Latvija
Kandidāts no LKS: ja bail, nojauciet sienu starp sevi un Putinu

Aizturētos nogādāja Valsts policijas iecirknī Gogoļa ielā, taču drīz vien atlaida. Deputātu kandidāti no LKS pastāstīja, ka iecirknī no viņiem lūgti paskaidrojumi, atņemti aģitācijas materiāli, avīzes un partijas karogs. Nekādas apsūdzības viņiem nav izvirzītas.

Karogu un priekšvēlēšanu materiālus policisti kandidātiem neatdeva.

Tomēr LKS solīja nepadoties. Partijas Facebook lapā parādījies paziņojums par to, ka LKS turpinās aģitēt balsot par 1. sarakstu sestdien, 29. septembrī, plkst. 13:00. Tikšanās vieta — Rūpniecības iela 9, plkst. 12:30, jeb pretī Centrālās stacijas laukumam.

"Policistu visatļautība neizgāja cauri. Mūsu biedrus, kurus šodien aizturēja par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izplatīšanu, izlaida no policijas iecirkņa. Viņiem netika nekas izvirzīts. It kā pirmdien policija domāšot, ko kriminālu atrast mūsu rīcībā, un ja neatradīs, tad pat avīzes un karogu atdos. Neredzēts labestības un iecietības žests!" — teikts paziņojumā.

LKS norāda, ka jau saskārusies ar līdzīgu situāciju 2010. gadā. Toreiz, tāpat kā šajā reizē tika izjaukta aģitācijas akcija. Partija uzskata, ka šo traucēkli sarīkoja pēc valdošo politiķu iniciatīvas. Tikai pēc dažiem gadiem tiesa atzina LKS locekļu taisnību un lika policijai izmaksāt kompensāciju par pretlikumīgām darbībām priekšvēlēšanu aģitācijas izjaukšanā. Šoreiz "mēs gadiem ilgi negaidīsim", sola LKS.

Premjerministra kandidāts no LKS Andrejs Mamikins, komentējot situāciju savā Facebook lapā, atgādināja, ka pirms dažām dienām, tajā pašā vietā, kur tika aizturēti Kuzmins, Jolkins un Harlamovs, aģitāciju rīkoja "Saskaņa", taču šī partija nez kāpēc neizraisīja nekādu specdienestu un Rīgas Pašvaldības policijas interesi.

"Kolīdz nāca Latvijas Krievu savienība, mani partijas biedri nonāk Valsts policijas iecirknī Gogoļa ielā ar konfiscētajām avīzēm. Un tas notiek, lai arī likums skaidri atļauj aģitēt uz ielas bez telts jebkurā vietā jebkurā laikā (izņemot klusuma dienu — pēdējo dienu pirms vēlēšanām)," — uzrakstīja Mamikins.

  

Ziņu lente
0