Politika

Latvijas Krievu savienība paziņojusi par deputātu kandidātu aizturēšanu Rīgā

© Sputnik / Sergey MelkonovPartija "Latvijas Krievu savienība"
Partija Latvijas Krievu savienība - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kandidāti aizturēti par likumīgu priekšvēlēšanu aģitāciju, uzsvēra LKS.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Rīgā policija aizturējusi trīs Saeimas deputātu kandidātus no Latvijas Krievu savienības partijas, paziņoja LKS. Aizturētie uzturējās iecirknī dažas stundas, kur tika lūgti sniegt paskaidrojumus.

"Tikko policija aizturēja deputātu kandidātus — Aleksandru Kuzminu, Viktoru Jolkinu un Viktoru Harlamovu. Viņi tika nogādāti iecirknī. Tādējādi policija izjaukusi Latvijas Krievu savienības priekšvēlēšanu materiālu izdalīšanu," — teikts LKS lapā Facebook.

Paziņojumā norādīts, ka aizturēšana bijusi pretlikumīga.

"Tas ir pretlikumīgi, un tiesā policisti izskatīsies nožēlojami," — teikts paziņojumā.

LKS pamatojas uz Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 20. pantu, kurš nosaka tiesības izplatīt priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus sabiedriskās vietās.

Kozirevs - Sputnik Latvija
Kandidāts no LKS: ja bail, nojauciet sienu starp sevi un Putinu

"Aģitatoram ir tiesības veikt priekšvēlēšanu aģitāciju ārpus telpām — runāt ar vēlētājiem, izdalīt bukletus, avīzes un citus priekšvēlēšanu materiālus bez saskaņošanas ar pašvaldību vai sabiedriskās vietas īpašnieku. Ārpus telpu sabiedriskās vietas šī likuma skaidrojumā ir laukumi, skvēri, parki, ielas, ceļi, tilti, tuneļi un citas līdzīgas vietas, kuras neatkarīgi no īpašuma tiesībām ir sabiedrībai pieejamas bezmaksas vai par samaksu neierobežotam cilvēku skaitam," —norādīts paziņojumā.

Vēlāk aizturētie pastāstīja, ka nogādāti Valsts policijas iecirknī Gogoļa ielā.

"No mums tika ņemti paskaidrojumi, atņemtas avīzes, partijas karogs. Nekādas apsūdzības izvirzītas netika. Faktiski pēc 2-2,5 stundām mēs tikām atbrīvoti," — pastāstīja Kuzmins.

Jolkins piebilda, ka policija nav atdevusi nedz LKS karogu, nedz priekšvēlēšanu materiālus.

Latvijas 13. Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī. Kopumā tiks ievēlēti simts deputāti.

Ziņu lente
0