Planējošais tomahauks: NATO tehnika atgriežas uz Latvijas ceļiem

© Latvijas armija / SG Ēriks KukutisNATO militāras mācības Saber Strike Latvijā
NATO militāras mācības Saber Strike Latvijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO grupa Latvijā piedalās militārajos manevros Tomahawk Soaring, tāpēc uz Latvijas ceļiem būs vērojama armijas tehnika.

RĪGA, 28. septembris — Sputnik. No 28. septembra līdz 11. oktobrim pa Latvijas ceļiem pārvietosies militārā tehnika, gaisā būs vērojamas lidmašīnas un helikopteri, vēsta Nacionālie bruņotie spēki.

NATO grupa Latvijā piedalās militārajos manevros Tomahawk Soaring ("Planējošais tomahauks"), kas notiks Meža Mackeviču poligonā Daugavpils novadā, tāpēc uz Latvijas ceļiem būs vērojama armijas tehnika.

Bruņotie spēki atvainojās par sagādātajām neērtībām un lūdza ar izpratni uztvert iespējamās īslaicīgās grūtības ceļu satiksmē.

​Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, autovadītāji lūgti ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnas virzību, pūloties to apdzīt.

Armijas tehnikas kolonnas pavadīs Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs.

Brīdinājums jāuztver nopietni — tikai retās mācības norit bez ceļu satiksmes negadījumiem ar kara tehniku. Piemēram, augusta nogalē Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona autobuss nokļuva smagā avārijā uz Siguldas šosejas, dodoties uz mācībām Valmierā, kuru mērķis bija uzlabot nekārtību apspiešanas iemaņas.    

Ziņu lente
0