Politika

Kandidāts no LKS: ja bail, nojauciet sienu starp sevi un Putinu

© Sputnik / Sergey MelkonovKozirevs
Kozirevs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Krievu savienības loceklis Iļja Kozirevs ir pārliecināts, ka latviešiem jāmācās valodas, kas nes naudu, jo valsts nākotne ir tirdzniecība un tranzīts.

RĪGA, 27. septembris — Sputnik. Latviešiem ir jāmācās citas valodas, lai laimīgi dzīvotu Latvijā, — par to ir pārliecināts Latvijas Krievu savienības deputāta kandidāts Iļja Kozirevs. Telekanāla TV3 žurnālisti ierakstīja interviju ar viņu krievu skolu aizstāvības akcijā

"Latvijas valdība vēlas pakāpeniski iznīcināt izglītību krievu valodā. Vispirms tika noteikta apmācība 70% apmērā, tagad vidusskolās izglītība krievu valodā iznīcināta pilnībā. Ja pa rokām neiedos, viņi neapstāsies," — uzsvēra Kozirevs un paskaidroja, ka "iedot pa rokām" citastarp nozīmē arī masveida protesta akcijas — politiskās cīņas elementus.

Latvijas Krievu savienība cīnās ne tikai par krievu bērnu tiesībām mācīties krievu valodā, bet arī uzskata, ka latviešu bērniem noteikti jāpārvalda krievu valoda.

"Zinot tikai savu dzimto valodu, normāli dzīvot nevarēs. Latvijas nākotne ir tirdzniecība un tranzīts," — ir pārliecināts Kozirevs.

Viņš uzskata: latviešiem ir jāprot valodas, "kas atnes naudu", lai varētu laimīgi dzīvot Latvijā un nevajadzētu braukt uz ārzemēm.

Nojauciet sienu

Vēl viena valsts uzplaukuma ķīla — draudzīgas attiecības ar Krieviju.

Autobrauciens Par krievu skolām - Sputnik Latvija
Sāpes un cerības: kā sveica autobraucienu "Par krievu skolām"

"Ja jūs domājat, ka Putins kādu apdraud un viņš ir agresīvs, nojauciet starp jums un Putinu esošo sienu, un jums nevajadzēs no viņa baidīties," — paskaidroja Kozirevs.

LKS kandidāts ir pārliecināts, ka Putins ir labākais politiķis pēcpadomju teritorijā.

"Krievijas pilsoņi nekad nav dzīvojuši tik labi, kā pie Putina," — viņš apliecināja.

Vajag izsist naudu no NATO

LKS ir apņēmusies kardināli mazināt aizsardzībai paredzētos izdevumus, taču neplāno izstāties no alianses. Lieta tāda, ka lēmumi organizācijā tiek pieņemti vienbalsīgi, tāpēc Latvija varētu bloķēt centienus, kas tai nav izdevīgi.

"Es ļoti mīlu organizācijas, kurās lēmumu jāpieņem vienbalsīgi," — atzina Kozirevs.

Politiķis kritizēja Latvijas valdību par to, ka tai nav izdevies nopelnīt, izvietojot valsts teritorijā NATO spēkus.

"Ja katrs NATO karavīrs valsts budžetā maksātu kaut vai 10 eiro, mums nevajadzētu strādāt, jo mēs varētu dzīvot, apkalpojot NATO zaldātus. Bet viss notiek otrādi, mēs par viņiem maksājam," — pauda Kozirevs.

Iepriekš jau vēstīts, ka, uzstājoties EDSO sēdē, Iļja Kozirevs pastāstīja, ka visas valdošās elites pūles padarīt Latviju latvisku noved pie tā, ka latviešu skaits valstī sarūk.     

Ziņu lente
0