New York Post: Porziņģim nepagarinās līgumu nākošajā sezonā

© Frederic J. BROWN / AFPPorziņģis
Porziņģis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš februāra latviešu uzbrucējs neiziet spēles laukumā sakarā ar ceļgala traumu.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Amerikas klubs New York Knicks negrasās līdz nākošajai starpsezonai piedāvāt pagarināt līgumu latviešu uzbrucējam Kristapam Porziņģim, raksta New York Post.

Ņujorkas klubs varētu noslēgt ar latvieti jaunu piecu gadu līgumu 158 miljonu dolāru vērtībā līdz 15. oktobrī, taču tas samazinās brīvo līdzekļu skaitu maksājumu izrakstā nākošvasar. Ja līgums netiks parakstīts tagad, tad pēc gaidāmās sezonas beigām Porziņģis iegūs ierobežoti brīvā aģenta statusu: viņš varēs pieņemt citu klubu piedāvājumus, taču New York Knicks spēs saglabāt spēlētāju, garantējot analoģiskus nosacījumus.

Ņujorkā notika NBA regulārā čempionāta mačs, kurā vietējais Knicks uzņēma Milvoki Bucks - Sputnik Latvija
Vējonis un Porziņģis apmeklēja "Knicks" maču, kurš veltīts Latvijas simtgadei

"Mūsu filozofijas doma ir tāda, lai uzturētu pastāvīgus sakarus ar Porziņģa grupu. Mums ir ilgtermiņa plāni. Protams, jāņem vērā maksājumu izrakstu stāvokli jūlijā. Mēs jūtam, ka atrodamies labā saiknē ar viņu, un viņš ar mums. Un mēs visu darām pareizi. Viņam (Porziņģim — red.) nekad nav bijis iemesla šaubīties par to, ka viņš ir stūrakmens tajā, ko mēs šeit būvējam. Un viņš to saprot. Mēs kristālskaidri paskaidrojām situāciju viņam pašam un viņa pārstāvjiem," paziņoja kluba prezidents Stīvs Milss preses konferencē.

Kristaps Porziņģis izlaidis iepriekšējās sezonas otro pusi kreisā ceļa krustenisko saišu plīsuma dēļ februāra sākumā. Informācijas avoti rakstīja, ka agrākais, kad uzbrucējs varētu atgriezties spēles laukumā, ir Ziemassvētki, taču klubs ziņo, ka nevajag sasteigt atveseļošanos.

Kristapa Porziņģa operācijai veltītajā dokumentālajā filmā ķirurgs Deivids Oltčeks norādīja, ka šādam saišu plīsumam, kurš gadījies spēlētājam no Latvijas, ir "labvēlīga atveseļošanās prognoze", jo nav cietuši skriemeļi un cīpslas.

Pagājušajā sezonā 22 gadus vecais Porziņģis vidēji mača laikā sakrāja 22,9 punktus, veica 6,7 atlēkušās bumbas un izpildīja 2,4 blokus.    

Ziņu lente
0