Sveicam pāvestu: divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju neņem rokās Bībeli

© Foto : pixabayBībele
Bībele - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spriežot pēc SKDS aptaujas rezultātiem, maz kurš Latvijā izmanto papildus brīvdienu par godu Romas pāvesta vizītei, lai palasītu Bībeli.

RĪGA, 24. septembris — Sputnik. Absolūtais Latvijas iedzīvotāju vairākums nekad nelasa Bībeli, liecina pētniecības centra SKDS aptauja. Rezultātus publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš.

"Aptaujas dati liecina,ka Saeimas piešķirto Pāvesta vizītei veltīto ārpuskārtas brīvdienu vairākums iedzīvotāju diezin vai izmantos Bībeles lasīšanai. Jūnijā 67% apgalvoja, ka to vispār neņem rokās. Turpmāk redzēsim vai pateicoties Pāvestam parādīsies arī jauni lasītāji un to % augs," uzrakstīja Kaktiņš.

​Kā var redzēt grafikā, vairāk nekā divas trešdaļas aptaujāto (67%) nekad nelasa Bībeli, 12% ar to nodarbojas retāk par reizi gadā, 8% — dažas reizes gadā, 7% — dažas reizes mēnesī, 4% — katru vai gandrīz katru dienu.

Romas pāvests Francisk - Sputnik Latvija
Latvija pastiprina imigrācijas kontroli Romas pāvesta vizītes dēļ

Kopš 2001. gada to cilvēku daļa, kuri nelasa Bībeli, sasniegusi maksimumu. 2001. gadā tādu bija mazāk par pusi. Savukārt to cilvēku procents, kas lasa Bībeli katru dienu, nav mainījies — tas svārstās to pašu 4% rajonā.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, tikai četri no desmit Latvijas iedzīvotājiem attiecina sevi pie kristiešiem — taču runa nav tikai un ne tik daudz par katoļiem. Etnisko krievu vidū ir izplatīta pareizticība, etnisko latviešu — luterānisms.

Romas pāvesta Franciska vizīte Latvijā veltīta valsts simtgadei. Valsts ļoti cītīgi gatavojusies šim notikumam, 24. septembris pasludināts par brīvdienu, savukārt pāvestam sarūpēta īpaša dāvana.    

Ziņu lente
0