Latvijas Banka izlaiž monētu par godu Zemgalei

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekšējās Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem veltītās monētas tika izlaistas 2016. un 2017. gadā.

RĪGA, 22. septembris – Sputnik. Latvijas Banka nākamajā trešdienā, 26. septembrī, laidīs apgrozībā Zemgalei veltītu 2 eiro monētu, vēsta organizācijas mājaslapa.

Šī monēta noslēdz Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem veltīto monētu sēriju, ko Latvijas Banka izlaidusi par godu valsts simtgadei. 2016. gadā Latvijas Banka izlaida 2 eiro monētu ar Vidzemes ģerboni, savukārt pērn – ar Kurzemes un Latgales ģerboņiem

© Foto : Latvijas BankaZemgalei veltītā Latvijas Bankas 2 eiro monēta
Latvijas Banka izlaiž monētu par godu Zemgalei - Sputnik Latvija
Zemgalei veltītā Latvijas Bankas 2 eiro monēta

"Zemgale ir vienīgais Latvijas kultūrvēsturiskais apgabals, kas robežojas gan ar Kurzemi, gan Vidzemi un Latgali. Šeit ir vieni no auglīgākajiem labības tīrumiem Ziemeļeiropā, kas daudzus gadsimtus nodrošinājuši reģiona turību. Novads pazīstams arī ar savu bagātīgo upju tīklu un vēsturi, kurā īpaša vieta ir zemgaļu 13. gs. brīvības cīņām," — norāda Centrālā Banka.

Vienlaikus ar Zemgalei veltīto monētu Latvijas Banka izlaidīs divus tūkstošus speciālu komplektu ar visām četrām Latvijas kultūrvēsturiskajiem reģioniem veltītajām monētām suvenīru iepakojumā.

Zemgalei veltītā monēta izlaista 500 tūkstošu eksemplāru tirāžā, līdzīgi iepriekšējām Latvijas kultūrvēsturisko novadu monētām. Tās grafisko dizainu veidoja mākslinieks Laimonis Šēnbergs, plastisko modeli – Jānis Strupulis. Monēta izkalta Staatliche Munzen Baden-Wurttenberg monētu namā, Vācijā. Tāpat pieci tūkstoši labākas kvalitātes monētu tiks pārdoti Bankas kasēs suvenīru iepakojumā par 7,3 eiro gabalā.

Ziņu lente
0