Latvija pastiprina imigrācijas kontroli Romas pāvesta vizītes dēļ

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasRomas pāvests Francisk
Romas pāvests Francisk - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Romas pāvesta Franciska vizīte veltīta Latvijas simtajai gadskārtai.

RĪGA, 19. septembris —Sputnik. Romas pāvesta Franciska ierašanās dēļ no šīsdienas pastiprināsies imigrācijas kontrole, taču robežu kontrole valsts iekšējās robežās netiks ieviesta, vēsta Mixnews.lv, atsaucoties uz Valsts  Robežsardzes dienestu.

Robežsargi pastiprinās kontroli iekšējo robežu rajonā, turklāt, ņemot vērā cilvēku pieplūdumu, uz ārējās robežas palielināts robežsargu skaits, lai pārbaudes būtu iespējams veikt pēc iespējas ātrāk.

Daudzas, jo daudzas vecmāmiņas prot adīt izrakstītas zeķes - Sputnik Latvija
Romas pāvestam noadīti 118 pāri zeķu un desmit pāri dūraiņu

Jūlijā valdība piešķīra Iekšlietu ministrijai 60,4 tūkstošus eiro drošības pasākumiem pāvesta vizītes laikā, tostarp arī robežu kontroles pastiprināšanai. No tiem 42,6 tūkstoši eiro paredzēti pārbaužu pastiprināšanai sauszemes robežas caurlaides punktos un lidostā Rīga no šīsdienas līdz 24. septembra pusnaktij.

Romas pāvests apmeklēs Lietuvu, Latviju un Igauniju laikā no 22. līdz 25. septembrim. Latviju svētais tēvs plāno apmeklēt 24. septembrī. Romas pāvesta Franciska vizīte veltīta Latvijas simtajai gadskārtai. Plānots, ka pāvests tiksies ar prezidentu Raimondu Vējoni un citām amatpersonām, kā arī sabiedrības pārstāvjiem.

Tāpat viņš piedalīsies ekumēniskā dievkalpojumā Doma baznīcā un vadīs misi Aglonas bazilikā. Pāvesta vizītes diena valstī izsludināta par brīvdienu. Pa Baltijas valstīm Romas pāvests pārvietosies automašīnā Fiat Tipo. Romas pāvesta vizītes sagatavošanai Latvijas valdība atvēlējusi 806 tūkstošus eiro, Rīgas dome — 233 232 eiro.

Romas pāvests Francisks - Sputnik Latvija
Reklāmas kampaņa "Viļņa – Eiropas G punkts" var samulsināt Romas pāvestu
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis jau 2016. gadā uzaicināja pāvestu ierasties Latvijas simtgades svinībās, kad valstī ar oficiālu vizīti ieradās Svētā Troņa valsts sekretārs kardināls Pjetro Parolins, bet pēc tam ielūgumu atkārtoja personīgas tikšanās laikā, kad apmeklēja Vatikānu 2017. gadā.

Līdz šim Romas pāvests tikai vienu reizi apmeklējis Latviju. Tas notika pirms 25 gadiem — Jānis Pāvils II ieradās Rīgā 1993. gada 8. septembrī.    

Ziņu lente
0