NATO bataljonu Latvijā papildinās karavīri no Melnkalnes

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasNATO bataljons
NATO bataljons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO jaunais loceklis – Melnkalne nosūtīs savus karavīrus darbam alianses daudznacionālajā bataljonā Latvijā.

RĪGA, 19. septembris — Sputnik. Latvijā dislocēto daudznacionālo NATO bataljonu papildinās Melnkalnes karavīri, informēja Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis Džeimss Everards, vēsta LSM.lv.

Ģenerālis pastāstīja, ka jautājumu par Latvijā dislocētās NATO kaujas grupas sastāva paplašināšanu apspriedis ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani un NBS komandieri Leonīdu Kalniņu.Aizsardzības nozares vadība tiekas ar Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieku. Skaties galeriju: https://t.co/7D4DircsvL

​Everards pauda gandarījumu par to, ka pēc katras rotācijas Latvijā dislocētais daudznacionālais bataljons kļūst aizvien spēcīgāks un izmanto priekšgājēju iegūtās iemaņas. Tiesa, informācija par tom, cik kareivjus nosūtīs Melnkalne, vēl nav pieejama, jo jautājums vēl tiek izskatīts.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) konandieris Leonīds Kalniņš - Sputnik Latvija
NBS komandieris: Latvijā iespējamas provokācijas pret NATO karavīriem

Runājot par Krievijas nesenajām lielajām militārajām mācībām "Austrumi 2018", ģenerālis norādīja, ka ikvienai nācijai ir tiesības apmācīt savus bruņotos spēkus.

Patlaban Melnkalne ir pēdējā valsts, kas iestājusies NATO — tā pievienojās aliansei 2017. gada aprīlī.

Baltijas valstu teritorijā dislocēti NATO daudznacionālie bataljoni — aptuveni tūkstotis cilvēku katrā. Latvijā dislocēto bataljonu komandē Kanāda, tas izvietots armijas bāzē Ādažos.

​Lēmums par NATO bataljonu dislokāciju Polijā un Baltijas valstīs tika pieņemts 2016. gada 8. jūnijā, alianses samitā Varšavā sakarā ar to, ka esot augusi Krievijas "agresija".

Krievija jau vairākkārt norādījusi, ka nav ieinteresēta situācijas eskalācijā pie savām robežām, neveic un neplāno agresīvas darbības nevienā reģionā, arī Baltijas valstīs. KF ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda viedokli, ka NATO vadībai tas ir labi zināms, taču alianse, aizbildinoties ar Maskavas agresiju joprojām paplašina spēkus pie Krievijas robežas.    

Ziņu lente
0