Jurists: Latvijas iedzīvotāju negatīva pietiks superbumbas izveidošanai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazīstams Latvijas jurists dalījās savās izjūtās par Latvijā notiekošo – viņš uzskata, ka negatīva līmenis valstī šobrīd ir vienāds ar kodolbumbas spēku.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Ironisko publikāciju savā Twitter mikroblogā publicējis pazīstam Latvijas advokāts Aivars Borovkovs, kuru, spriežot pēc visa, iedvesmojuši pēdējie valsti satricinājušie priekšvēlēšanu skandāli.

"Latvija mierīgi varētu būt par varenu kodolieroču valsti. Ja akumulētu vienkopus visu to drausmīgo un negatīvo enerģiju, ko tagad tautieši velta viens otram, oh, kāda superbumba būtu. Latvija var!!!" — uzrakstīja skumji-ironiskā tonī Borovkovs.

Taču jurista viedoklim piekrita ne visi. Piemēram, Voldemārs Burģis uzskata, ka naidam cilvēkiem vairs nav atlicis spēka.

"Pēdējā laikā nekādu lielo naidu nemana. Cik runāju ar cilvēkiem, viņi, cienot citu izvēli, bez stresa veido vai nostiprina savējo. Tagad jau skatās arī drusku programmas un kandidātus. Naida pulveris tika izšauts jūlijā un augusta sākumā. Cilvēkiem nav vairs naidam spēka," — uzrakstīja Voldemārs.

Šaubās par spēcīgas negatīva kodolbumbas izveidošanu arī cits komentētājs.

"Nekas tur nesanāktu. Efekts būtu tāds pats kā sausajā atejā iemestai rauga pakai," — uzskata Dzintars Dārziņš.

Lietotājs Mercenary John Dое padalījās ar anekdoti.

"Šajā sakarā atminējos anekdoti: "Ķīnietis jautā latvietim — jūs esat tikai 2 miljoni un jums ir sava valsts? Jums ir atombumba?"

Savukārt Klāvs Radziņš, pievienojoties komentētāju jokdaru noskaņojumam, atgādināja par to, ka valstī sākusies karstākā sēņu sezona.

"Un vēl puse valsts ar nažiem pa mežu klīst…" — norādīja Klāvs.

Pēdējā laikā priekšvēlēšanu retorikas grādi oponentu vidū Latvijā sāk pārsniegt galējās robežas. Aizgājis tik tālu, ka pirms dažām dienām Twitter notika publiska vārdu apmaiņa starp pazīstamu latviešu publicisti Elitu Veidemani, kura pateica, ka "Saskaņas" partijas locekļi ir "sliktāki par vatņikiem", un Rīgas mēru Nilu Ušakovu, kurš nosauca Veidemani par rusofobi.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, "Saskaņas" partija nolēmusi vērsties Ģenerālprokuratūrā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā sakarā ar iespējamo Latvijas ĀM vadītāja Edgara Rinkēviča likumpārkāpumu.

"Šajās dienās "Saskaņas" pārstāvji, un es tajā skaitā, tiekamies ar Latvijas pilsoņiem ārzemēs. Londonā, Mančestrā, Berlīnē. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs rupjā veidā centās izjaukt šīs tikšanās. Nonāca pat līdz tam, ka restorānā "Ķirsons" ieradās Latvijas vēstniecības Berlīnē pārstāvis un sāka draudēt ar policiju un arestiem," — uzrakstīja Nils Ušakovs sociālajos tīklos.

Ziņu lente
0