Klienti sūdzas: Latvijas IKEA darbinieki "pašu rasējumos neko nesaprot"

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытие магазина IKEA в Риге
Открытие магазина IKEA в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nerunā latviski un nespēj tikt galā ar instrukciju – tādas sūdzības jau ir saņemtas par Rīgā atvērtā IKEA veikala darbiniekiem.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Latvijas iedzīvotāji, tostarp arī slavenības, kuri jau apmeklējuši nesen Rīgā atvērto IKEA veikalu, dalās iespaidos. Pagaidām serviss zviedru veikalā nav tik ļoti sakārtots, pircēji sūdzējušies, ka mēbeļu salicēji nespējot tikt skaidrībā ar rasējumiem, ne visi konsultanti runā latviski, taču pretenziju par preces kvalitāti neesot bijis, vēsta rus.tvnet.lv

Par savu komunikācijas pieredzi ar veikala darbiniekiem, piemēram, stāsta latviešu režisors Andis Mizišs. Viņš paziņoja, ka iegādājies IKEA virtuvi ar piegādi uz mājām un uzstādīšanu.

Открытие магазина IKEA в Риге - Sputnik Latvija
Rīdziniece atgriezusies no Zviedrijas, iegājusi IKEA un nav sadzirdējusi latviešu valodu

"Atveda nepareizas detaļas, salicēji amatieri, pusi mēbeļu sabojāja, nemāk kvalitatīvi piegriezt darba virsmu, pašu rasējumos neko nesaprot… Jau trešo dienu staigāju pa IKEA, sūta no viena pie otra…," — uzrakstīja Mizišs savā Facebook lapā.

Savukārt žurnālists Guntars Graiksts šīs publikācijas komentāros norādīja: IKEA instrukcijas ir tik precīzas, ka, sekojot tām, kļūdīties ir vienkārši neiespējami.

"Bet meistariņiem ar šo ir problēma, viņiem šķiet, ka viņi visu zina paši, tāpēc iebrauc auzās," — uzrakstīja Graiksts.

Veikalā, komentējot situāciju, ieteica iesniegt oficiālu sūdzību, kas tiks izskatīta.

Iepriekš par savu viedokli pēc IKEA apmeklēšanas pastāstīja latviešu fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs. Viņam iepatikās veikala sortiments, tas, ka daudzi priekšmeti ir taisīti no metāla, nevis no plastmasas. Arī preču vērtība Rīgas IKEA priecēja fotogrāfu, pēc viņa domām, zemo un vidējo cenu segmentā zviedru veikalam nav konkurentu. Vēl viens Rīgas veikala pluss ir tā izmērs, tagad visu var nopirkt vienuviet.

"Liels pārsteigums bija, ka ne visi konsultanti runā latviski. Tikai angļu vai krievu valodā. Bet nu nav brīnums, ka nav kur atrast uzreiz 300 cilvēku šādam darbam," — piebilda Sokolovs.

IKEA atklāšanas ceremonijas laikā tās vadītāja Inga Fiļipova pastāstīja žurnālistiem, ka lielākā daļa jaunā veikala darbinieku ir Latvijas iedzīvotāji, un pārsvarā darbā centušies pieņemt latviešus. Tiesa, arī žurnālisti veikalā tikās ar pārdevējiem, kuri nerunā ne latviski, ne arī krieviski – viņi dod priekšroku lietuviešu un angļu valodām. 30. augustā IKEA atklāja veikalu Biķeru ielā 2, Dreiliņos pie pašas Rīgas robežas Stopiņu pagastā. Atklāšanas dienā veikalu apmeklējuši 20 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0