Cenas nesamazinās, toties par skaitītājiem sodīs: VID pārbauda taksometrus lidostā

© Sputnik / Sergey MelkonovСтоянка такси в аэропорту Рига
Стоянка такси в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts ieņēmumu dienests nevar ietekmēt taksometru tarifus, taču inspektori sola pievērst uzmanību skaitītāju atbilstībai prasībām, kā arī čeku izsniegšanai.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienests (VID) sākusi pastiprinātas taksometru pārbaudes starptautiskās lidostas Rīga teritorijā, reaģējot uz pasažieru atkārtotajām sūdzībām par nepamatoti augstajām pakalpojumu cenām, raksta Dienas Bizness.

VID nav iespēju ietekmēt taksometru kompāniju noteiktos tarifus, taču inspektori pievērsīs uzmanību skaitītāju atbilstībai jaunajām prasībām un tam, vai tiek izsniegti čeki par brauciena apmaksu, vēstīja dienests.

Šī gada pirmo septiņu mēnešu laikā VID veikusi 15 vispārējās un 95 tematiskās pārbaudes. Veikti 110 kontroles braucieni, un tikai 15 gadījumos taksometru vadītāji izsnieguši čekus. Turklāt VID konstatēja, ka dažos desmitos gadījumu skaitītāji taksometros nav bijuši atbilstoši jaunajām tehniskajām prasībām, turklāt netika nodrošināta darījumu kontrole. Aptuveni 40 gadījumos konstatēts, ka netiek pareizi aprēķināti un nomaksāti nodokļi no algas.

Стоянка такси в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
"Lidostā atgriezušies deviņdesmitie": iedzīvotāji sašutuši par taksometru vadītāju patvaļu

Par konstatētajiem pārkāpumiem taksometru uzņēmumiem noteikts sods 62 400 eiro apmērā.

Atgādināsim, ka no 1. jūnija taksometru kompānijas ieviesušas peldošos tarifus, un pašvaldības vairs nevar noteikt cenu griestus taksometru pakalpojumiem. Pārvadātāju apetīte kļuva tik liela, ka par vienu braucienu no lidostas uz Rīgu var pieprasīt 40 vai pat 50 eiro.

Pēc vairākiem skandaloziem stāstiem par Rīgas taksometru vadītāju patvaļu Latvijas valdība iegrima domās, kā noteikt fiksēto tarifu vai "griestus" taksometru pakalpojumiem no Rīgas lidostas, dzelzceļa stacijas un pasažieru jūras ostas, taču pagaidām nav izdevies atrisināt šo problēmu.

Ziņu lente
0