Laiks iet prom: katrs otrais Latvijas iedzīvotājs domājis par darba nomaiņu

© Sputnik / Дмитрий АстаховVīrietis aizver portfeli
Vīrietis aizver portfeli - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā strādājošo iedzīvotāju īpatsvars, kuri pārdomā iespējas meklēt citu darbu, sasniedzis maksimālu rādītāju pēdējo triju gadu laikā, liecina SKDS aptauja.

RĪGA, 11. septembris - Sputnik. Aizvien lielāks kļūst Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri vēlētos nomainīt darbu. Par to liecina pētījumu centra SKDS aptaujas rezultāti, ko publicējis centra direktors Arnis Kaktiņš.

"Šogad jūlijā mazāk kā puse (47%) algotu darbu strādājošo apgalvo, ka pēdējā gadā nav domājuši par iespēju mainīt darbu. 15% apgalvo, ka ir pa to nopietni domājuši, bet 35% esot par to iedomājušies. Kopumā šie rādītāji ir augstākie pēdējo 3 gadu laikā," — pavēstīja Kaktiņš.

​Grafiks liecina, ka lielāks skaits strādājošo iedzīvotāju vēlētos nomainīt darbu bija vērojams 2015. gadā — tolaik par to domāja 56% valsts iedzīvotāju.

Nodarbinātības aģentūra - Sputnik Latvija
NVA: jāliek strādāt piecdesmit gadus vecajiem iedzīvotājiem, nevis jāsauc iebraucēji

Iepriekš tikpat augsts šī rādītāja līmenis bija vērojams 2004. gadā, drīz vien pēc valsts iestāšanās Eiropas Savienībā.

Iepriekš ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, ņemot vērā statistikas datus, paziņoja, ka vidējā alga Latvijā esot pārsniegusi 1000 eiro. Tomēr, spriežot pēc komentāriem sociālajos tīklos, iedzīvotāji neatbalsta politiķa optimismu.

Virknē nozaru vēl joprojām ir izplatītas "aplokšņu algas".     

Ziņu lente
0