Par dekoratīvā Latvijas valsts karoga vai tā attēla zaimošanu sauks pie atbildības

© Sputnik / Sergey MelkonovЛенточки в цветах латвийского флага
Ленточки в цветах латвийского флага - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeima nolēmusi izplatīt sodu par necienīgu izturēšanos pret valsts simbolu pat uz dekoratīvajos mērķos lietotiem karogiem.

RĪGA, 7. septembris – Sputnik. Latvijas Saeima pastiprinājusi sodu par valsts karoga zaimošanu vai necieņas izrādīšanu pret to, vēsta Latvijas Saeimas preses dienests.

Saeima apstiprinājusi grozījumus, saskaņā ar kuriem Krimināllikuma 93. pants Valsts simbolu zaimošana izplatīsies arī uz dekoratīvajos mērķos lietotiem karogiem. Esošajā Latvijas valsts karoga likuma versijā tika paredzēta atbildība par zaimošanu vai necieņas izrādīšanu tiešā veidā pret pašu Latvijas valsts karogu.

Вантовый мост в Риге перед ремонтом - Sputnik Latvija
Rīgā ar simtgades simboliku piesedz sabrukušās kāpnes

Turklāt grozījumos reglamentēja, ka ne vēlāk par 30. septembri parlaments pieņem gala lēmumu par to, no kāda materiāla tiks izgatavots valsts karogs un vimpelis, un precizēs kritērijus nacionālā simbola attēlošanai uz sēru lentes.

Karoga auduma kvalitātes līmeni uzraudzīs Patērētāju tiesību aizsardzības centrs.

Baltijas politiķi ļoti uzmanīgi izturas pret sava valstiskuma simboliem. Taču paralēli arvien biežāk viņi aizliedz citu valstu simbolikas demonstrāciju.

Piemēram, Lietuvas Seims iepriekš saņēma izskatīšanai grozījumus, kuri aizliedz izplatīt un publiski demonstrēt Georga lentītes. Iniciatīvas autori piedāvāja sodīt pārkāpējus ar 150-300 eiro lielu sodu.

Krievijas ĀM Tautiešu lietu departamenta direktors Oļegs Maļginovs paziņoja, ka šāda veida likumprojekti var uzskatīt par Krievijas pilsoņu diskrimināciju Baltijā.

Pēc diplomāta sacītā, ar Krievijas pilsoņu tiesību aizstāvēšanu ārzemēs šādos gadījumos jānodarbojas advokātiem.

Ziņu lente
0