Berlīnes lāči Doma laukumā savāca 10 tūkstošus eiro bērniem

© Sputnik / Sergey MelkonovВыставка берлинских мишек United Buddy Bears на Домской площади в Риге
Выставка берлинских мишек United Buddy Bears на Домской площади в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visa "Berlīnes lācīšu" izstādē Rīgā savāktā nauda aizies palīdzības sniegšanai slimiem bērniem, kuri nesaņem valsts atbalstu.

RĪGA, 6. septembris – Sputnik. "United Buddy Bears" izstādes laikā Doma laukumā izdevies savākt 9 800 eiro, kuri nonāks Bērnu klīniskās slimnīcas fondā, vēsta LTV7 Krievu apraide.

Vācijas vēstniecības un Rīgas domes sarīkotā izkrāsoto lāču izstāde norisinājās Doma laukumā no šī gada 13. jūlija līdz 22. augustam. Pēc rīkotāju sacītā, to apmeklēja apmēram 900 tūkstoši cilvēku.

"United Buddy Bears" speciālā misija ir palīdzēt bērniem, kuriem nepieciešama palīdzība, tādēļ izstādē, sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu, tika vākti ziedojumi bērniem, kuri nevar saņemt valsts finansējumu ārstēšanai.

© Sputnik / Sergey Melkonov"Krievu lācis" United Buddy Bears izstādē Doma laukumā
«Русский медведь» на выставке берлинских мишек United Buddy Bears на Домской площади в Риге  - Sputnik Latvija
"Krievu lācis" United Buddy Bears izstādē Doma laukumā

Vācijas vēstnieks Latvijā Rolfs Šite iesniedzis čeku fonda vadītājai Lienei Dambiņai, kā arī pateicās astoņu valstu vēstniekiem par sniegto atbalstu un ziedojumiem slimiem bērniem.

"Mēs jau pašā sākumā vienojāmies ar Vācijas vēstniecību, ka visa nauda aizies palīdzības sniegšanai tiem bērniem, kuri nesaņem no valsts viņiem nepieciešamu atbalstu. Tās ir ļoti dažādas vajadzības – gan medikamenti, gan diagnostika, gan ārstēšana. Ļoti dažādas. Tādēļ šie ziedojumi, gandrīz 10 tūkstoši eiro, mums ļoti iederēs, un daudzi bērni saņems to palīdzību, kas viņiem ir tik ļoti vajadzīga,"- pateica Liene Dambiņa.

Pērn bērnu individuālajai palīdzībai fonds iztērējis apmēram pusmiljonu eiro. Tās ir ārstu nozīmētās procedūras un izmeklējumi, ko valsts neapmaksā, taču tie ir nepieciešami bērna atveseļošanai.

Ziņu lente
0