Uz Latvijas ceļiem uzstādīti jauni fotoradari

© Sputnik / Sergey MelkonovFotoradars
Fotoradars - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ceļu satiksmes drošības direkcijai līdz gada beigām atlicis uzstādīt 10 stacionāros fotoradarus

RĪGA, 3. septembris- Sputnik. Stacionāro fotoradaru skaits uz Latvijas ceļiem pieaudzis līdz 90 vienībām — Ādažos, Vangažos un Vecumniekos nesen tika uzstādīti radari, informē Ceļu satiksmes drošības direkcija.

Tuvākajā laikā fotoradari tiks uzstādīti arī Taurenē un Sapās. Fotoradaru karti varat apskatīt šeit.

Pirms fotoradaru izvietošanas vietām uzstādītas informācijas ceļa zīmes, kas informē autovadītājus par atļauto braukšanas ātrumu un uzstādīto fotoradaru.

Fotoradars - Sputnik Latvija
Kļuvis zināms, uz kādiem Latvijas ceļiem parādīsies jauni fotoradari

Saskaņā ar apstiprinātu valdības plānu, līdz gada beigām uz Latvijas ceļiem jābūt uzstādītiem 100 fotoradariem.

Arī jaunā mācību gada pirmajā dienā pie skolām tika uzstādīti pārvietojami fotoradari.

Fotoradaru izmantošana, saskaņā ar statistiku, ir uzlabojusi situāciju uz Latvijas ceļiem, samazinot avāriju skaitu par 47%, un smago avāriju skaitu par 45%. Pērnais gads kļuvis par drošāko uz Latvijas ceļiem pēdējo gadu laikā. Gada laikā avārijās gāja bojā 136 cilvēki, kas ir par 14% mazāk, nekā 2016. gadā. Savukārt, salīdzinot ar 2010. gadu, CSN bojāgājušo skaits samazinājies par 38%. taču, neskatoties uz cerību raisošajiem skaitļiem, saskaņā ar pērnā gada rezultātiem, Latvija izrādījusies vienā no pēdējām vietām Eiropas Savienībā pēc ceļu un transporta negadījumu upuru skaita — gada laikā bojā gāja 70 cilvēki, rēķinot uz miljonu iedzīvotāju.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka laiku pa laikam fotoradarus cenšas iznīcināt, apliekot tās ar riepām un aizdedzinot. Kopumā, kopš 2017, gada sākuma, tika sabojāti vai iznīcināti seši fotoradari: aprīlī sadedzināja fotoradaru Jaunmārupē, jūlijā — Jūrmalā, septembrī — uz Jelgavas šosejas, Brankas/Ozolnieki krustojumā, oktobrī — Aknīstē ļaunprāši apgāza konstrukciju, uz kuras bija uzstādīts fotoradars, novembrī — pie Rīgas apvedceļa nezināmie aizdedzināja uzreiz divas iekārtas.    

Ziņu lente
0