Latvijas skolas mācību gada sākumā trūkst skolotāju

© Sputnik / Roberts VicupsSkolotāja
Skolotāja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skolotājus meklē kaimiņu novados, mēģina viņus pierunāt strādāt divās skolās vienlaicīgi, lūdz pensionārus atgriezties un vēl pastrādāt.

RĪGA, 3. septembris — Sputnik. Latvijas skolas piedzīvo skolotāju deficītu, stāsta Krievu apraides LTV7 raidījums "Ļičnoje delo".

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas datiem par 2016. gadu, praktiski visas Latvijas pilsētas izjūt skolotāju trūkumu. Valstī visvairāk trūkst matemātikas, fizikas, ķīmijas skolotāju. Nedaudz labāka situācija ir ar valodu pasniedzējiem.

Jaunais mācību gads - Sputnik Latvija
Latvijā sācies jaunais mācību gads

Rīgā 13 skolās nav fizikas skolotāju. Astoņās skolās trūkst ķīmijas skolotāju, aptuveni 30 galvaspilsētas skolas izjūt ķīmijas, matemātikas, latviešu un angļu valodas skolotāju trūkumu.

Jelgavā trūkst 10 skolotāju. Šeit ir pieprasījums pēc matemātiķiem, latviešu valodas skolotājiem mazākumtautību skolās, un pēc krievu valodas skolotājiem latviešu skolās.

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Daugavpilī trūkst sešus pedagogus. Skolotājus meklē kaimiņu novados un pierūna viņus pārcelties uz pilsētu.

Liepājā vismaz divas skolas mācību gadu sāks bez matemātikas skolotājiem. Skolotāji, kas joprojām strādā, jau ir uz izdegšanas robežas — viņiem nākas apvienot darbu vairākās skolās. Arī skolas dara, ko vien var, pat mēģina pierunāt skolotājus pensionārus paņemt kaut dažas stundas.

Pilnībā nokomplektētas skolas tikai Rēzeknē. Turklāt pašvaldībā apgalvo, ka esot skolotāji, kuri gatavi strādāt, bet vietējās skolas neko nevar viņiem piedāvāt.    

Ziņu lente
0