Auto asociācijas vadītājs: mazāk cilvēku - lielāki nodokļi

© Foto : pixabayCeļš
Ceļš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autoceļu kilometru daudzums uz vienu cilvēku Latvijā lielāks, nekā visās citās Eiropas valstīs tāpēc arī ceļu nodoklis ir augstāks.

RĪGA, 3. septembris — Sputnik. Transporta nodokļi Latvijā ir augstāki nekā Lietuvā un Igaunijā mazākā iedzīvotāju skaita dēļ, sacīja Latvijas Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs intervijā radio Baltkom.

"Mums tiešām ir augsti nodokļi. Igaunija tagad maina savus likumus, palielina nodokļus. Viņi skatās uz mūsu piemēru. Tomēr mums jāatceras, ka mums ceļu kilometru skaits uz vienu cilvēku ir lielāks, nekā pārējās Eiropas valstīs. Mums ir augstākais rādītājs. Taču jāuztur infrastruktūra, tam jābūt naudai. Lietuvā, piemēram, ir vairāk iedzīvotāju, vairāk cilvēku maksā nodokļus," — sacīja Kulbergs.

Ceļu satiksmes negadījums - Sputnik Latvija
Uz Latviju vairs negribas: krievu žurnālistes apņēmība sašķīdusi uz Latvijas ceļiem

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka valsts budžetā ceļu uzturēšanai jāpiešķir vairāk līdzekļu.

"Mums gribētos, lai ceļa nodoklis tiktu tērēts ceļu infrastruktūru vajadzībām. Tomēr šodien tā ir cīņa ar budžetu, prioritātes. Visi grib vairāk naudas: skolotāji, medmāsas, pastāv arī citas nianses. Taču nodokļu iekasēšanas visefektīvākais veids — tas ir autotransports. Ja gribi braukt ar mašīnu, tad jāveic tehniskā apskate katru gadu," — stāsta Kulbergs.

Pagājušajā gadā budžeta ieņēmumi no automašīnu tirdzniecības palielinājās par 21 miljonu eiro, bet 2018. gada pirmajā pusgadā pieauga par 7,4 miljoniem eiro salīdzinājumā ar šo pašu laika posmu 2017. gadā.

Lielākā daļa šo līdzekļu saistīta ar organizētiem pārbaudes pasākumiem, kampaņām, sadarbību ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, Patērētāju tiesību aizsardzības centru un Latvijas Auto asociāciju.    

Ziņu lente
0