Ukrainas ministrs par vilcienu Kijeva – Rīga: padārgi, bet varbūt iebraukāsies

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasVilciens
Vilciens - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraina aizvadīja smagas pārrunas ar Lietuvu, Latviju un Baltkrieviju, un cena, kura šodien noteikta vilciena Kijeva – Rīga biļetei, ir minimāli iespējamā, paziņoja Vladimirs Omeļans.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Ukrainas infrastruktūras ministrs Vladimirs Omeļans atzina, ka biļešu cena vilcienam maršrutā Kijeva — Rīga iznākusi nedaudz augstāka, taču solīja izmaiņas, ja maršruts "iebraukāsies", raksta UNIAN.

Vilcienu biļešu pārdošana sākās 30. augustā. Izrādījās, ka cenas ir augstākas par sākotnēji ziņotajām. Tā, piemēram, biļetes cena kupeju vagonā no Kijevas līdz Rīgai sastādīs apmēram 69 eiro, SV — 137 eiro. No Kijevas līdz Viļņai biļete kupeju vagonā maksās 51 eiro, SV — 102 eiro. Biļetes kupejā Kijeva — Minska maksā 57 eiro, SV — 111 eiro.

Krievijas dzelzceļš - Sputnik Latvija
Krievijas dzelzceļš varētu palaist vilcienu Pēterburga – Berlīne caur Latviju

"Jā, padārgi. Tā bija "piecu galvaspilsētu" iniciatīva, pa ceļam pazaudējām Tallinu, taču es ceru, ka tā tiks pievienota. Es zinu, ka "Ukrzaļiznica" aizvadījusi smagas pārrunas ar starptautiskajiem partneriem, tās ir Baltkrievija, Latvija, Lietuva. Šobrīd tā ir minimāli iespējamā cena," komentēja tarifus Vladimirs Omeļans.

Viņš piebilda, ka, "ja maršruts tiks labi iebraukāts", varēs paskatīties "kādas vēl opcijas varēs pievienot".

Vilciens sāks kursēt no 28. septembra un izbrauks reizi nedēļā. Vilciena atiešanas laiks no Kijevas ir 14:07, taču iekāpšana beidzas 13:42, tālāk vagonu durvis tiek aiztaisītas ciet un sākas pasu un muitas kontrole. Minskā vilciens ieradīsies 23:35, Viļņā — 4:25, Rīgā — 9:05. Tādējādi visa brauciena kopējais laiks sastādīs 19 stundas.    

Ziņu lente
0