Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka valdībai jāizveido rezerve valsts budžetā

CC0 / pxhere / Евро
Евро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji ir pārliecināti, ka pienācis laiks parūpēties par gan par uzkrājumiem valsts budžetā, gan personīgajos kontos.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Saskaņā ar Kantar TNS aptaujas datiem, vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka valdībai ir pienācis laiks parūpēties par "drošības spilvena" izveidošanu budžetā, raksta Mixnews.lv.

Tā uzskata 80% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Fiskālās disciplīnas padomes vadītājs Jānis Platais jau iepriekš paziņojis, ka pienācis īstais brīdis, kad jāsāk veidot budžeta uzkrājumi, ko varētu izmantot vēlāk, ekonomiskās lejupslīdes periodā.

Pēc viņa domām, par rezervēm pienācis laiks aizdomāties gan valstij, gan iedzīvotājiem.

Подсчет денег - Sputnik Latvija
Kreilis: 2000 eiro alga drīzumā pārstās būt par "kosmosu" Latvijā

Latvijas iedzīvotāju vidū šim viedoklim nepiekrīt 10%, savukārt 10% respondentu nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Saskaņā ar pētījumu centra SKDS iepriekš veiktās aptaujas datiem, arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju ir apmierināti ar savu dzīvi un jūt, ka lielā mērā spēj ietekmēt savu labklājību.

2018. gada jūlijā Latvijas iedzīvotāji vidēji novērtēja savu apmierinātību ar dzīvi par 6,97 ballēm no desmit. Piemēram, 22% aptaujāto ir apmierināti ar dzīvi par 8 ballēm no 10, 21% aptaujāto — par 7 ballēm, 14% — par 9 ballēm, 13% — par 5 un 6 ballēm. Pilnībā ar dzīvi apmierināti ir 7% respondentu.

Tas ir augstākais rādītājs kopš 2005. gada.

Ziņu lente
0