Ģenerālprokuratūra uzdevusi DP vēlreiz pārbaudīt Sedlenieka izteikumus

© Sputnik / Sergey MelkonovPlāksnīte pie Latvijas Ģenerālprokuratūras ēkas
Plāksnīte pie Latvijas Ģenerālprokuratūras ēkas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Latvijas Drošības policija nesaskatīja nozieguma sastāvu Didža Sedlenieka izteikumos un noraidīja lūgumu ierosināt pret viņu krimināllietu.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Latvijas Ģenerālprokuratūra atcēlusi Drošības policijas lēmumu atteikt kriminālprocesa ierosināšanu pret rakstnieku un žurnālistu Didzi Sedlenieku, kurš aizvainojis krievvalodīgos ar nicīgiem izteikumiem tīklā. Par to savā lapā Facebook informēja Latvijas iedzīvotājs Aleksandrs Žguns, viens no tiem, kuri nosūtīja sūdzību Ģenerālprokuratūrai.

Aleksandrs Žguns pastāstīja, ka savā iesniegumā Latvijas Ģenerālprokuraturai viņš lūdzis izskaidrot iemeslus, kuru dēļ pieņemts lēmums atteikt ierosināt krimināllietu pret Sedlenieku, kā arī pieprasīja DP veiktās pārbaudes materiālus. Rezultātā prokurors pieņēmis lēmumu atcelt DP lēmumu.

Табличка на здании Латвийской Генеральной прокуратуры - Sputnik Latvija
Pietiek ciest ķengāšanos: Ģenerālprokuratūrā iesniegta sūdzība pret Sedlenieku

Prokurors atcēlis Drošības policijas lēmumu atteikt ierosinat kriminālprocesa ierosināšanu pret Didzi Sedlenieku un uzdevis Drošības policijai veikt papildu resorisko pārbaudi. Par rezultātiem mani informēs Drošības policija," — teikts Žguna publikācijā Facebook, kas papildināta ar Ģenerālprokuratūras rakstiskās atskaites attēlu.

Iepriekš Sedlenieks diskusijā Facebook tīklā nosauca Latvijā dzīvojošos krievus par "dzīvniekiem".

"Ar nicīgo vārdu "krievs" vai mazliet tolerantāko "krievvalodīgais" parasti apzīmē viszemākā intelekta homo sovetiqus neatkarīgi no tautības. Tā ir ģenētiska novirze no vispārcilvēciskajām vērtībām, tiem radījumiem nav nekādā vērtē nekas, pat cilvēka dzīvība. Skaidrs, ka lielākā daļa sabiedrības tādus nicina, ģenētiskai kļūdai vai slimībai nav nekāda sakara ar valodu, kādā dzīvnieks mēģina runāt," — uzrakstīja Sedlenieks.

Latvijas Drošības policija - Sputnik Latvija
DP atbildējusi uz sūdzībām sakarā ar Sedlenieka izteicieniem par krieviem

Viņa izteikumi radīja vētrainu reakciju no krievvalodīgo mazākumtautības pārstāvju puses. Sašutušie Latvijas iedzīvotāji ir gatavi panākt atvainošanos ar Ģenerālprokuratūras starpniecību. Ļubova Ždanova, kura publicēja savā lapā Facebook savu iesniegumu Ģenerālprokuratūrai, aicināja visus, ko aizvaino tamlīdzīgi izteikumi, sekot viņas piemēram.

Divas nedēļas vēlāk cilvēki, kuri nosūtīja sūdzības tiesībsargājošajām iestādēm, sāka saņemt Drošības policijas atbildes. DP nav saskatījusi nozieguma sastāvu un atteicās ierosināt krimināllietu pret Sedlenieku.     

Ziņu lente
0