Tirgotāji lūdz pircējus neņemt līdzi uz veikaliem mazos suņus

CC0 / Photo by Peter Plashkin on Unsplash / Собака у входа в магазин
Собака у входа в магазин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Tirgotāju asociācijas pārstāvji atgādina, ka ieeja veikalā ar jebkāda izmēra suņiem ir aizliegta.

RĪGA, 22. augusts – Sputnik. Latvijas Tirgotāju asociācijas locekļi tikās ar Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāvjiem un nonāca pie secinājuma, ka pircējiem nevajadzētu ņemt līdzi uz lielveikaliem mazos suņus, raksta rus.db.lv.

Дога: йога с собаками - Sputnik Latvija
Kā sasniegt harmoniju: joga ar suņiem kļūst arvien populārāka

Veikalu apmeklētāji bieži ņem līdzi mazos sunīšus, kurus iesēdina iepirkumu ratos. Ne vienmēr veikala personāls var pamanīt dzīvniekus un aizliegt ieiet ar tiem, kā to prasa tirdzniecības noteikumi. Rezultātā suņi piesārņo raus, kas apdraud citu pircēju veselību. Tādēļ Latvijas tirgotāju asociācijas locekļi lūdz dzīvnieku īpašniekus neņemt sunīšus līdzi uz iepirkšanos, pat ja tie ir ļoti mazi.

Tāpat tirgotājiem rūp, ka daļa pašvaldību izsniedz pārtikas tirdzniecības atļaujas sabiedriskās vietās, taču neinformē par to PVD. Beigās izbraukuma pasākumos bieži tiek pārdoti tādi produkti, kuriem ir ļoti mazs derīguma termiņš, kā, piemēram, gaļa, zivs, piens tam nepiemērotā aprīkojumā.

Turklāt kafejnīcas un restorānu apņēmušies informēt klientus par alergēnu klātbūtni ēdienos, kā arī veikt godīgu produktu marķēšanu.

Ziņu lente
0