Sužos atrasts dzīvnieku cietums: no būriem izglābti 45 kaķi

CC0 / pixabay / Кошка на дереве
Кошка на дереве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policijas darbinieki Pierīgā likvidējuši pagrīdes kaķu audzētavu – dzīvnieki tika turēti drausmīgos apstākļos, daļa no tiem bijuši novārguši.

RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Sestdien Valsts policijas darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Garkalnes novadu – tur, Sužos, pamestā dārziņu teritorijā tika atrasts īsts dzīvnieku cietums.

Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi atrada pamestā dārziņā vairākus būrus ar kaķiem, daudzi no tiem bijuši sugas kaķi. Dzīvnieki turēti drausmīgos apstākļos – šauros būros, bez jebkādām segām, kaķiem nebija ūdens un ēdiena. Daudzi dzīvnieki bija ļoti stipri novārguši.

Dzīvnieku glābšanai policisti bijuši spiesti vērsties pēc palīdzības pie dzīvnieku patversmes "Ulubele" speciālistiem, kuri ieradās notikuma vietā un izvilka no būriem 41 kaķi. Pārējos dzīvniekus nācās ķert ar speciālu slazdu palīdzību. Kopumā pamestajā dārza teritorijā tika noķerti 45 kaķi, tie tika nogādāti drošā vietā, kur par viņiem tagad parūpēsies.

Tikmēr policijas darbiniekiem izdevies noskaidrot, ka kaķu īpašniece ir kāda 1961. gadā dzimusi sieviete, kura nodarbojusies ar kaķu audzēšanu speciāli – tālākai kaķu pārdošanai.

Dzīvnieku pātversme. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Desmit jaunas kaķu mājiņas Rīgā

Saskaņā ar policijas datiem, pagrīdes ferma strādājusi Sužos kopš šī gada 15. augusta, savukārt līdz šim dzīvnieku audzētāja nodarbojusies ar kaķu audzēšanu Dreiliņu dzīvoklī, taču viņai nācās pamest māju, jo pārvaldnieks sāka protestēt. Interesanti ir, ka sieviete arī iepriekš nodarbojusies ar šāda veida biznesu un jau bijusi sodīta ar naudas sodu par dzīvnieku uzturēšanas noteikumu pārkāpumiem, sodu izrakstīja Rīgas Administratīvā komisija.

Tagad, visticamāk, pārkāpējai draudēs vēl viens administratīvais sods. Sakarā ar notikušo policija uzsākusi procesu lietā par dzīvnieku uzturēšanas noteikumu pārkāpumu. Sievietei tagad varētu draudēt nevis vienkāršs brīdinājums, bet arī naudas sods līdz 350 eiro (fiziskajām personām). Turklāt pagrīdes dzīvnieku audzētāja-sadiste varētu palikt bez visiem saviem dzīvniekiem. Ja līdzīgs pārkāpums atkārtosies gada laikā, tad vainīgai fiziskai personai var draudēt sods no 15 līdz 700 eiro, ar iespējamu dzīvnieku konfiskāciju.

Ziņu lente
0