Gapoņenko lieta nodota prokuratūrā, 23. augustā notiks pikets

© Фото Руслан ПанкратовPikets Gapoņenko atbalstam
Pikets Gapoņenko atbalstam - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drošības policija noslēgusi Aleksandra Gapoņenko lietas izmeklēšanu. Vladimirs Lindermans informēja, ka lieta nodota prokuratūrā un aicināja domubiedrus ierasties uz piketu tiesībsarga atbalstam.

RĪGA, 18. augusts — Sputnik. Pavasarī arestētā mazākumtautību tiesību aizstāvja Aleksandra Gapoņenko lieta nodota prokuratūrai. 23. augustā notiks tiesas sēde, kurā tiks pieņemts lēmums par drošības līdzekli. Šajā dienā notiks arī pikets Gapoņenko atbalstam, savā lapā Facebook informēja Vladimirs Lindermans.

"DP (Drošības polivija — red.) savu daļu "darba" ir pabeigusi, Aleksandra Gapoņenko lieta nodota prokuratūrā," — paziņoja Lindermans.

Viņš atgādināja, ka Gapoņenko izvirzītas apsūdzības saskaņā ar trim Krimināllikuma pantiem: 78. pants — nacionālā naida kurināšana, 80. pants — pret Latviju vērsta darbība, 80.1. pants — palīdzība ārvalstij tās darbībā pret Latviju.

"Gadās, ka politiska rakstura lietas sabrūk prokuratūrā un līdz tiesai nenokļūst (man tā pāris reizes gadījās). Gadās, taču reti. Tāpēc vajag gatavoties tiesai. Tajā var un vajag izcīnīt uzvaru," — uzrakstīja Lindermans.

Gapoņenko - Sputnik Latvija
Tiesību aizstāvji pieprasa Latvijai paskaidrojumus, par ko arestēts Gapoņenko

"Tiesa par drošības līdzekli Aleksandram Gapoņenko notiks 23. augustā pl. 10.00. Kā parasti, Abrenes ielā 2. Turpat šajā laikā notiks PIKETS viņa atbalstam. NOTEIKTI atnāciet. 23. augustā, pl. 10.00," — Lindermans rakstīja savā lapā Facebook.

Drošības policija aizturēja "Nepilsoņu kongresa" priekšsēdētāju, mazākumtautību tiesību aizstāvi Aleksandru Gapoņenko 20. aprīlī. Dienu vēlāk tika sankcionēts viņa arests uz diviem mēnešiem. Tiesa atteicās mainīt drošības līdzekli.

Gapoņenko uzskata, ka viņa arests ir DP mēģinājums atriebties par krievu iedzīvotāju tiesību un brīvību pārkāpumu kritiku, kā arī apturēt viņa uzsākto materiālu vākšanu par mazākumtautību genocīdu Latvijā. Viņš norāda, ka viņam nav nekādu cerību uz taisnīgu tiesu Latvijā — valdība un Iekšlietu ministrija cenšas ietekmēt tiesu. Šī iemesla dēļ Gapoņenko vērsies Starptautiskās kriminālās tiesas prokuratūrā, kurā lūdz novērst vajāšanu no Drošības policijas puses.    

Ziņu lente
0