"Šeit nav Krievija": latviešu nacionālisti uzbrukuši eirodeputāta automašīnai

© Sputnik / Sergey MelkonovEiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins
Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešu nacionālisti aizvainojošiem vārdiem apsaukājuši Andreju Mamikinu un citus autobrauciena "Par krievu skolām" dalībniekus, kā arī centušies iespert politiķa automašīnai.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins, kurš balotējas Saeimas vēlēšanām no Latvijas Krievu savienības un izvirzīts premjerministra postenim, pastāstīja, ka autobrauciena "Par krievu skolām" laikā Ludzas apkaimē sastapies ar grupu agresīvi noskaņotu nacionālistu, kuri centās aizvainot viņu un citus kolonnas dalībniekus, izkliedzot lamuvārdus un frāzi "Šeit nav Krievija". Incidenta video Mamikins publicēja savā lapā Facebook.

Politiķis pastāstīja, ka pirms iebraukšanas Ludzā robežsargi apturēja autokolonnu dokumentu pārbaudei. Šajā brīdī pie Andreja Mamikina automašīnas, kas ieņēma pirmo vietu kolonnā, piebrauca džips, no kura "izvēlās astoņi pamatīgi iereibuši kārtīgi drosminieki". Viens no viņiem bija tērpies visai savdabīgā gurnu apsējā.

Viens no vīriešiem mēģināja iespert Mamikina automašīnai, pārējie izkliedza lamas un frāzi "Šeit nav Krievija" — krieviski. Iespējams, viņi centās izprovocēt konfliktu ar politiķi. Taču eirodeputāts nereaģēja un uzņēma notiekošo video.

"Es klusēju, jo man bija žēl šo jauniešu. It īpaši to, kurš vicināja no plīša sašūto dzimumlocekli, kas nokarājās līdz zemei. (..) Viņi personificē paaudzi, kas augusi naidā pret krieviem, ko pirms ceturtdaļgadsimta iesējuši labējie politiķi. Un arī tas ir daudzo izglītības reformu auglis," — uzrakstīja Mamikins.

Viņš piebilda, ka robežsargs uz agresīvajiem jauniešiem reaģējis klusi.

Autobrauciens Par krievu skolām - Sputnik Latvija
Sāpes un cerības: kā sveica autobraucienu "Par krievu skolām"

"Noskaidrojās, ka viņam bija cita pavēle: pierakstīt visu "Kremļa aģentu" numurus, kuri dodas uz pierobežas zonu. Mūsu autokolonnu uzņēma pat ar lielo videokameru," — paskaidroja politiķis.

Incidenta lietā Mamikins izsauca policiju un kopā ar diviem lieciniekiem, kuri sēdēja viņa automašīnā, visu aprakstīja.

"Vismaz tāpēc, lai izvairītos no tālākajām provokācijām vai situācija, kurā tie nelaimīgie naciķi ar dzimumlocekļiem kaut kur dabūs zilu aci un teiks, ka viņus cietsirdīgi piekāvuši Kremļa aģenti no LKS," — piezīmēja Mamikins.

Autobraucienu "Par krievu skolām" organizēja Latvijas Krievu savienība. Tā dalībnieki brīvdienās pārvarēja gandrīz 800 kilometrus. LKS organizēja mītiņus Daugavpilī, Rēzeknē, Zilupē, Jēkabpilī un Aizkrauklē.    

Ziņu lente
0