Politika

Armenam Gasparjanam piedāvā kļūt par Latvijas pastāvīgo pārstāvi ANO

© SputnikGasparjans
Gasparjans - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politologs un vēsturnieks Armens Gasparjans piekrita kļūt par Latvijas pastāvīgo pārstāvi ANO.

RĪGA, 16. augusts — Sputnik. Politiskā apvienība "Par Alternatīvu" izvirzījusi politologu un vēsturnieku Armenu Gasparjanu Latvijas pastāvīgā pārstāvja amatam ANO.

Par to paziņoja viens no apvienības līderiem Jānis Kuzins, partijas Latgales saraksta līderis, savā Facebook profilā.

Gasparjans apstiprināja, ka ar viņu šis jautājums tika apspriests, un viņš devis piekrišanu.

Politiskā apvienība "Par Alternatīvu" iekļauj sevī partiju "Alternatīva" un Jurija Žuravļova "Dzimtene". Trīspadsmitās Saeimas vēlēšanās partija piedalās ar 14. saraksta numuru.

Kodolieroču izmēģinājumi ASV - Sputnik Latvija
Gasparjans: palīdzība Latvijas krieviem izraisīs ES sašutumu un beigsies ar karu

Pastāvīgais pārstāvis ANO ir savas valsts pastāvīgās diplomātiskās misijas vadītājs. Dažkārt pastāvīgos pārstāvjus ANO dēvē par vēstniekiem, taču tas nav līdz galam pareizi. Šobrīd Latvijas diplomātisko misiju ANO vada Jānis Mažeiķis, bijušais prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas padomnieks ārpolitikas jautājumos.

Armens Gasparjans ir pazīstams kā pastāvīgs Baltijas valstu varasiestāžu politikas pretinieks, kuras mērķis ir Otrā pasaules kara vēstures pārrakstīšana. Savos komentāros priekš Sputnik Latvija viņš vairākkārt uzsvēris Hitlera pusē karojošo latviešu padarīšanas par varoņiem nepieļaujamību. Tāpat politologs uzskata par nepieņemamiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas varasiestāžu centienus nolikt vienādojuma zīmi starp nacistu noziegumiem un Staļina represijām.    

Ziņu lente
0