Septembrī skolotāji rīkos piketu pie Saeimas

© BaltNews.lvPikets pie Saeimas
Pikets pie Saeimas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms Saeimas vēlēšanām Latvijas pedagogi vēlas atgādināt politiķiem par četrus gadus veciem priekšvēlēšanu solījumiem – algas viņiem joprojām nav paceltas.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība plāno 18. septembrī sarīkot piketu pie Saeimas, vēsta Latvijas Radio 4.

Šāds lēmums tika pieņemts vakar Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības padomes sēdē. Iemesls — valdības atteikšanās palielināt pedagogu algas, sākot no 1. septembra, kā tas bija paredzēts šī gada 9. janvāra Ministru Kabineta lēmumā.

Работа кондитерской фабрики - Sputnik Latvija
"Vajag vergus": sociālie tīkli par vakancēm ar 400 eiro lielām algām

Pagājušajā nedēļa Izglītības ministrija atlika pedagogu minimālās algas paaugstināšanu līdz 2020. gadam, tā vietā ieplānojot izmaksas no prēmiju fonda, kuras netiks skolotājiem no trešdaļas pašvaldību. Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis vaino notikušajā pašvaldības un skolotājus, kuri "paši ievēlējuši" šādu vadību.

"Pats galvenais — algu celšanas grafika izpilde, un mēs uzstājam, ka jāievēro Izglītības likuma normas, kuras nosaka, ka jābūt algu celšanas grafikam. Janvārī Ministru Kabinets pieņēma grafiku, taču tas, diemžēl, netiek īstenots. Un mēs vēlamies atgādināt visām partijām, kuras piedalīsies šajās vēlēšanās, ka pirms iepriekšējām vēlēšanās viņi solījās visus šos jautājumu atrisināt Saeimas 12. sasaukuma laikā. Tomēr ir jādomā par atbildību. Vismaz, mēs neprasām neko tādu, par ko viņiem nebūtu zināms un par ko netika teikts valdības lēmumā vai likuma normā," paziņoja padomes sēdes laikā arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga.

Pikets notiks 18. septembrī, plkst. 10:00, pie Saeimas ēkas. Dalībai piketā tiks uzaicināti Brīvo arodbiedrību savienība, Pašvaldību savienība, Rektoru padome, citas Latvijas un starptautiskas organizācijas.

Arodbiedrība neplāno rīkot streiku — vismaz, pagaidām, — lai neradītu zaudējumus izglītības sistēmai, taču pieprasīs līdz 31. augustam tikšanos ar Latvijas premjerministru, finanšu ministru un izglītības un zinātnes ministru, lai apspriestu valdības atteikšanos no izpildīt pašu pieņemtos noteikumus.    

Ziņu lente
0