Bīstama svelme: Latvijā izsludināts oranžais bīstamības līmenis

© Pixabay / Bru-nOVentilators
Ventilators - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau dienas vidū vietām, it īpaši dienvidu rajonos, gaisa temperatūra var sasniegt +33 grādus, brīdina sinoptiķi.

RĪGA, 9. augusts — Sputnik. Latvijā izsludināts oranžais bīstamības līmenis, ņemot vērā anomālo karstumu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs savā tīmekļa vietnē.

Sinoptiķi prognozē, ka jau dienas vidū 9. augustā gaisa temperatūra atsevišķos rajonos, it īpaši valsts dienvidos, var sasniegt +33 grādus.

Latvijas mežos saglabājas augsts ugunsbīstamības līmenis.

Oranžais bīstamības līmenis liecina, ka gaidāmi šajā reģionā reti novērojami laikapstākļi, kas var radīt draudus cilvēkam. Centrs aicina būt modriem, apzināties iespējamos riskus, kas var būt neizbēgami, un sekot atbildīgo dienestu paziņojumiem.

Vakar Pāvilostā tika pārsniegts temperatūras rekords 8. augustam — gaisa temperatūra pacēlās līdz +30,1 grādam. Iepriekšējais rekords bija +29,9 grādi. Šodien sagaidāmi jauni rekordi.

​VĢMC pastāstīja, ka 2018. gada jūlijs ir viens no trim karstākajiem novērojumu vēsturē kopš 1924. gada. Vidējā temperatūra Latvijā sasniegusi 19,8 grādus — tā par 2,4% pārsniedz mēneša normu. Jāpiebilst, ka tas bijis otrs sausākais jūlijs XXI gadsimtā.

​Iepriekš vēstīts, ka karstuma dēļ Baltijas jūrā savairojušās ne tikai cianobaktērijas, bet arī citu veidu mikroorganismi, kas var radīt infekcijas un nodarīt kaitējumu cilvēkiem ar vāju imūnsistēmu.    

Ziņu lente
0