Tikai divas trešdaļas bērnu Latvijā piedzimst veseli

© pixabay / PublicDomainPicturesBērns
Bērns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaundzimušie bez hroniskām slimībām un orgānu funkciju pataloģijām sastāda vien 66,2% no visiem jaundzimušajiem bērniem Latvijā.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Pērn Latvijā veseli piedzimuši vien 66,2% bērnu, vēsta Vesti.lv ar atsauci uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem.

Par veseliem bērniem tiek uzskatīti jaundzimušie bez hroniskām slimībām un orgānu funkcionēšanas patoloģijām, kuru fiziskā attīstība atbilst vecumam, skaidro SPKC.

Bērns - Sputnik Latvija
Abortu skaits Latvijā gada laikā samazinājies par 10,5%

Pērn no 19 126 jaundzimušajiem par veseliem tika atzīti 12 652. Vislielākais veselo bērnu skaits piedzimis Vidzemē un Latgalē, vismazākais Rīgas reģionā.

Dažādas hroniskas saslimšanas bija 30,9% jaundzimušo, savukārt 2,9% bērnu piedzima ar smagām slimībām.

Un kaut arī šādu bērnu fiziskā attīstība lielākoties rit normāli, viņiem tiek novērots paaugstināts uzbudinājums, nogurums, miega un ēšanas traucējumi.

Lielākā daļa šādu bērnu arī piedzimusi Rīgas rajonā.

Saskaņā ar PVO datiem, Latvija joprojām ir viens no antilīderiem valstu vidū, kuras šobrīd ietilpst ES, pēc jaundzimušo un bērnu mirstības: pirmajā dzīves mēnesī valstī iet bojā 5,2 bērni uz tūkstoti iedzīvotāju, zemāk par Latviju pēc šī rādītāja atrodas tikai Rumānija un Bulgārija.    

Ziņu lente
0