Aptauja: vairums latviešu ceļo bez apdrošināšanas polises

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasОтдых в Сочи
Отдых в Сочи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Būtiskāko risku vidū, par kuriem latvieši uztraucas braucienu laikā, norādītas zobu sāpes, infekciju vīrusu slimības un alerģija.

RĪGA, 29. jūlijs – Sputnik. Vien katrs piektais latvietis iegādāja ceļojuma apdrošināšanu, dodoties uz ārzemēm, raksta Grani.lv.

Lielākā daļa, jeb 32% aptaujāto norādīja, ka neiegādājas ceļojumu apdrošināšanu, jo izmanto EVAK karti, kas nodrošina Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas un Šveices iedzīvotājiem tiesības saņemt nepieciešamo vai neatliekamo medicīnisko palīdzību par to pašu cenu vai tādā pašā apmērā, kādā tā tiek sniegta konkrētas valsts iedzīvotājiem. Katrs ceturtais uzskata, ka viņam tas nav vajadzīgs, jo ārzemju braucienu laikā līdz šim viņam nekas nav atgadījies. Katrs piektais uzskata, ka ceļojumu apdrošināšana paredzēta tiem, kas ārzemēs nodarbojas ar aktīvās atpūtas veidiem.

Туристы фотографируются на фоне Статуи Свободы в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Eurostat: latvieši ir pasaulē taupīgākie tūristi

"Izmantojot EVAK karti, ir svarīgi ņemt vērā, ka tā darbojas tikai noteiktā teritorijā, līdz ar to, šī karte nederēs ceļotājiem, kas dodas, piemēram, uz Turciju, Taizemi u.c. populāriem galamērķiem visā pasaulē. Pie kam, EVAK karte neparedz finansiālo aizsardzību gadījumos, kad nācies saskarties ar dažādiem riskiem, kas nav saistīti ar veselības aprūpi: apzagšanu, bagāžas noklīšanu, slimnieka pārvešanu uz dzīvesvietas valsti u.c.," — skaidro Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas prezidente Inga Kavaca.

Vairākums, jeb 66% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju visbūtiskāko risku vidū, par kuriem viņi uztraucas braucienu laikā, norādīja pēkšņas veselības problēmas, piemēram, zobu sāpes, infekciju vīrusu slimības un alerģiju. Katru otro tāpat uztrauc iespējama traumas gūšana ceļojuma laikā, piemēram, kaulu lūzums, sastiepumi un izmežģījumi. Savukārt 43% ceļotāju uztrauc lielie finanšu izdevumi, kuri var rasties, ja ārzemēs ar viņiem kaut kas atgadās.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, 2016. gadā 31,1% latviešu atpūtās valstī. Uz ārzemēm Latvijas iedzīvotāji izvēlas braukt uz Krieviju (7,7% latviešu), turklāt vidējais uzturēšanās termiņš ir 9,2 naktis, ikdienas tēriņi sastāda 35 eiro. Otrajā vietā ir Itālija, to izvēlējās 3,5% latviešu. Vidējais brauciena termiņš ir 7 naktis, ikdienas izdevumi – 88 eiro. Trešajā vietā ierindojusies Vācija, to izvēlējās 3,3%. Uz Vāciju parasti brauc uz 5,7 naktīm, tērējot katru dienu 58 eiro.

Ziņu lente
0