Policija apstiprinājusi, ka "Vairāk saules" maksājis aplokšņu algu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs pastāstīja, ka šajā lietā izmeklēšana rit sadarbībā ar ārvalstu kolēģiem.

RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. Krimināllietā, kas saistīta ar restorānu tīklu "Vairāk saules", tiesībsargājošās iestādes noskaidrojušas, ka šī uzņēmuma darbinieki saņēmuši algu "aploksnēs", pastāstīja Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Grozīti un dzēsti kases sistēmā reģistrētie dati. Tāpat apstiprinājies, ka darbinieki saņēmuši algu skaidrā naudā, Sozinova teikto publicējis portāls Mixnews.lv.

Pagaidām netiek izpausts, cik ilgi izmantota noziedzīgā shēma.

Сеть ресторанов  Vairāk saules - Sputnik Latvija
Jānis Jenzis par "Vairāk saules" lietu": Latvijā varu sagrābusi policija

Sozinovs pastāstīja, ka policija veikusi 35 kratīšanas un izņēmusi lielu skaitu dokumentu, cieto disku un citu pierādījumu, kuru analīze prasīs ilgu laiku un spēkus. Policists apliecināja, ka tiek darīts viss iespējamais, lai izmeklēšana tiktu pabeigta pēc iespējas ātrāk.

Sozinovs norādīja, ka policija sadarbojas ar kolēģiem citās valstīs, un piebilda, ka aizdomās turamo skaits patlaban nav mainījies.

Maija nogalē tika ierosināts kriminālprocess saskaņā ar diviem Krimināllikuma pantiem — par grāmatvedības noteikumu pārkāpumiem savtīgos mērķos un nelikumīgām darbībām ar datu automātiskās apstrādes sistēmu. Jūnijā policija organizēja kratīšanu tīkla resorānos. Dažas tienas vēlāk tie atsāka darbu, taču sākotnēji — bez kases aparātiem un lojalitātes kartēm.

Policijai radušās aizdomas par to, ka grāmatvedības dati restorānu tīklā sagrozīti no 2016. gada. Kases aparātos norādīti mazāki ienākumi. Domājamie zaudējumi novērtēti 1,5 miljonu eiro apmērā. Pie tam tīkla īpašnieks Endijs Bērziņš paziņoja, ka pērn Valsts ieņēmumu dienests pārbaudījis visus kases aparātus un atzīmējis, ka "Vairāk saules" ir viens no retajiem uzņēmumiem, kuri patiešām nesagroza kases aparātu datus.    

Ziņu lente
0