TUI ienāks Latvijā: kā tas ietekmēs airBaltic un ko gaidīt tūristiem

© LUKAS KREIBIG / AFPTUI Group
TUI Group - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas klienti tikai iegūs no globālā spēlētāja tūrismu pakalpojumu tirgū TUI ienākšanas valstī, savukārt nacionālajam pārvadātājam airBaltic tas ir bīstams konkurents, uzskata nozares eksperti.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Viena no pasaulē lielākajām tūrisma kompānijām — TUI Group — plāno uzsākt darbu Latvijā, attiecīgs apstiprinājums saņemt kompānijas galvenajā birojā, taču detaļas kļūs zināmas tikai pēc dažām nedēļām, vēsta rus.tvnet.lv ar atsauci uz LNT.

Saskaņā ar telekanāla datiem, portālā cv.lv jau publicēti sludinājumi par vakancēm TUI Baltijas birojam.

Пассажиры в аэропорту - Sputnik Latvija
airBaltic pasažieri gandrīz diennakti pavadīja Kopenhāgenā bez karstā ēdiena un viesnīcas

Pēc ekspertu vērtējuma, līdz ar TUI ienākšanu Latvijā tūristiem parādīsies jaunas iesējas tālākiem un eksotiskākiem maršrutiem. Nozares eksperti atzīmē, ka, ja TUI strādās kā pilnvērtīga tūrisma aģentūra un veiks čarterreisus no Rīgas lidostas, tas var kardināli izmainīt vietējā tūrisma pakalpojuma tirgus nosacījumus.

TUI ienākšana var ietekmēt arī Latvijas nacionālā pārvadātāja airBaltic biznesu, jo TUI izmanto savu lidmašīnu parku tūristu pārvadāšanai, nevis citu kompāniju čarterreisus.

Satiksmes ministrija un Rīgas lidosta paskaidroja, ka viņi vēl nav informēti, vai TUI turēs savas lidmašīnas Latvijā, taču pagaidu saskaņošana Eiropas kompānijai arī nav nepieciešama.

TUI Group ir vācu tūrisma kompānija, kurai pieder viesnīcas, aviokompānijas un kruīza kuģi. TUI Group pieder ap 80 tūroperatoru 18 pasaules valstīs, ap 300 viesnīcu uz 210 tūkstošiem vietu, vairāk nekā 130 savas lidmašīnas un 1800 tūrismu aģentūru Eiropā. 2017. gada 31. decembrī TUI darbinieku skaits sastādīja 55 061 cilvēku.    

Ziņu lente
0