Pietiek ciest ķengāšanos: Ģenerālprokuratūrā iesniegta sūdzība pret Sedlenieku

© Sputnik / Sergey MelkonovТабличка на здании Латвийской Генеральной прокуратуры
Табличка на здании Латвийской Генеральной прокуратуры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievvalodīgo aizskaršana Latvijā vairs nav pretlikumīgs izņēmums, bet gan sistemātiska likumsakarība, atzīmēja sieviete, kura iesniedza Ģenerālprokuratūrā sūdzība pret rakstnieku Didzi Sedlenieku.

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. Latvijas iedzīvotāja Ļubova Ždanova iesniegusi līgumu Ģenerālprokuratūrai saukt pie atbildības rakstnieku un žurnālistu Didzi Sedlenieku, kurš aizskāris krievvalodīgos ar nicīgu izteikumu internetā. Sieviete aicināja visus pievienoties sūdzībai. Atbalstu gatava sniegt Latvijas Krievu savienība.

Šķūnis - Sputnik Latvija
Gasparjans: kā "muļķa" krievi izveidoja no Baltijas valstīm PSRS skatlogu

Iepriekš Sedlenieks diskusijā Facebook tīklā nosauca Latvijā dzīvojošos krievus par "dzīvniekiem".

"Ar nicīgo vārdu "krievs" vai mazliet tolerantāko "krievvalodīgais" parasti apzīmē viszemākā intelekta homo sovetiqus neatkarīgi no tautības. Tā ir ģenētiska novirze no vispārcilvēciskajām vērtībām, tiem radījumiem nav nekādā vērtē nekas, pat cilvēka dzīvība. Skaidrs, ka lielākā daļa sabiedrības tādus nicina, ģenētiskai kļūdai vai slimībai nav nekāda sakara ar valodu, kādā dzīvnieks mēģina runāt," – uzrakstīja Sedlenieks.

Viņa izteikumi radīja vētrainu reakciju no krievvalodīgo mazākumtautības pārstāvju puses. Sašutušie Latvijas iedzīvotāji ir gatavi panākt atvainošanos ar Ģenerālprokuratūras starpniecību. Ļubova Ždanova, kura publicēja savā lapā Facebook savu iesniegumu Ģenerālprokuratūrai, aicināja visus, ko aizvaino tamlīdzīgi izteikumi, sekot viņas piemēram.

"Es esmu dreboša niecība, vai man ir tiesības?! Krievvalodīgo aizskaršana Latvijā vairs nav pretlikumīgs izņēmums, bet gan sistemātiska likumsakarība. Aug augumā publiskie rusofobie izteikumi, kuri vairs neiekļaujas nekādos rāmjos. Ne likumības, ne veselā saprāta un adekvātuma rāmjos. Par pēdējo to starpā – par visu krievvalodīgo ģenētiskajām novirzēm neatkarīgi no tautības – mūsu juristi sastādīja vēstuli LR ģenerālprokuroram Kalnmeiera kungam. Lai viņš kā persona, atbildīga par nelikumīgu pārkāpumu pārtraukšanu Latvijā, noskaidrotu minēto situāciju un sniegtu mums savu atbildi. Zemāk pievienotā vēstule jānosūta ikvienam, kurš vairs nevēlas jautri un lepni ciest pazemojumus. Vēstules elektronisko tekstu nosūtīšu visiem interesentiem, rakstiet," – teikts publikācijā.

Atbalstu gatava sniegt arī Latvijas Krievu savienība, kas konsekventi aizstāv krievvalodīgās mazākumtautības tiesības Latvijā.

Jānis Iesalnieks - Sputnik Latvija
"Rusofobs" ir tas, kurš ienīst krievus: Iesalnieks atbildēja Ļimonovam

"Sauksim rusofobu pie atbildības!!! Par D.Sedlenieka publiskajiem izteikumiem Facebook par krievu ģenētiskajām novirzēm sastādīts iesniegums Latvijas Republikas ģenerālprokuroram. Ja vēlaties nosūtīt vēstuli ar iesniegumu savā vārdā, rakstiet Latvijas Krievu savienībai Pctvl.info@gmail.com, izsūtīsim elektronisko vēstules paraugu," — LKS paziņoja  Facebook.

Didzis Sedlenieks, aizvainojošās publikācijas autors, dzimis Rīgā, vairāku zinātniski fantastisku daiļdarbu autors. Pēc izglītības – žurnālists, iepriekš strādāja pēc specialitātes, tostarp arī izdevumā Latvijas avīze. Sedlenieks ir 55 gadus vecs.

Ziņu lente
0