Dainis Dukurs neizpratnē, kādēļ Krievija pārstāvēta IBSF vadībā

© Sputnik / Sergey MelkonovТренер латвийских скелетонистов Дайнис Дукурс
Тренер латвийских скелетонистов  Дайнис Дукурс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tāpat Latvijas treneris brīnās, kādēļ iepriekš diskvalificētais bobslejists Aleksandrs Zubkovs vada Krievijas Bobsleja federāciju.

RĪGA, 13. jūlijs – Sputnik. Latvijas skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs pauda neizpratni par dažiem momentiem, kas notika Romā aizritējušā Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) kongresa laikā.

Скелетонист Мартинс Дукурс, Латвия - Sputnik Latvija
Dukurs nesaprot, kāpēc krievi ar viņu nesveicinās

Jūnija beigās Itālijas galvaspilsētā IBSF kongresā notika vadības pārvēlēšana. Organizācijas vadītāja amatu vēl uz četriem gadiem saglabājis Ivo Feriani. Krievijas Bobsleja federācijas (KBF) ģenerālsekretārs Sergejs Parhomenko tika izvirzīts IBSF komunikāciju viceprezidenta amatā, taču netika ievēlēts.

Tiesa, pēc tam tika norīkots par prezidenta Feriani padomnieku, tiek ziņots Krievijas Bobsleja federācijas mājaslapā. Tas arī rada uztraukumu Dainim Dukuram, kā arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas valdes loceklim Gintam Dzērvem.

Savu nesaprašanu par radušos situāciju viņi pauda Latvijas skeletona izlases oficiālajā mājaslapā. Tostarp, tajā teikts sekojošais:

"IBSF kongresā Krievijas bobsleja federācija balsoja kopā ar citām nacionālajām federācijām. Krievijas federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs ir apsūdzēts par dopinga lietošanu un ir diskvalificēts kā sportists un treneris. Esam lielā neizpratnē par IBSF prezidenta Ivo Feriani izvēli, ieceļot Krievijas federācijas ģenerālsekretāru Sergeju Parkhomenko par savu padomnieku," — norāda Latvijas pārstāvji.

Dainis Dukurs un Gints Dzērve vēlas saņemt IBSF paskaidrojumus:

1. Kāpēc par IBSF prezidenta padomnieku izvēlēts cilvēks, kurš bijis atbildīgs saistībā ar apsūdzībām Krievijas dopinga skandālā?

2. Ko nozīmē Krievijas Bobsleja federācijas paziņojums: "Ivo Feriani augstu novērtēja mūsu ģenerālsekretāra darbu iepriekšējā olimpiskajā ciklā"?

3. Ko nozīmē krievu federācijas norāde: "Krievija iegūs ietekmes instrumentus"?

4. Kāpēc IBSF joprojām akceptē situāciju, kad kādu no tās federācijām vada diskvalificēts sporta funkcionārs.

Бобслеист Алексей Воевода - Sputnik Latvija
Soču Olimpiādes čempions: Latvija velti cer pievākt Krievijas medaļas

Sakarā ar to vērts atzīmēt, ka iepriekš Starptautiskā olimpiskā komiteja patiešām uz mūžu atstādināja Aleksndru Zubkovu no dalības Olimpiskajās spēlēs un anulēja viņa rezultātus Spēlēs Sočos. Tiesa, šī gada sākumā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) samazināja Zubkova diskvalifikāciju līdz vienai Olimpiādei. Un viņš jau ir izcietis šo sodu, izlaižot Spēles 2018 Phjončhanā.

Tādēļ Zubkovs nolēma pat neiesniegt apelāciju Šveices Augstākajā tiesā pret CAS lēmumu, turklāt viņš atkal grasās balotēties KBF vadītāja amatam, un ir izvirzījis savu kandidatūru. Krievijas Bobsleja federācijas atskaites un vēlēšanu konference notiks 17. jūlijā Sočos.

Ziņu lente
0