Izšķērdētāji: Deputātus sodīja par tulkojumu krievu valodā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Antikorupcijas birojs turpina sodīt Latgales novadu domes deputātus par oficiālo informācijas lapu izdošanu krievu valodā.

RĪGA, 13. jūlijs – Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izrakstīja 70 eiro sodu dažiem Rēzeknes un Aglonas novada domes deputātiem par informācijas lapu tulkošanu krievu valodā, vēsta Mixnews.lv.

Rēzeknes novada domes deputāti 2016. un 2017. gada budžeta pieņemšanas sēdes laikā, piešķīra līdzekļus informatīvā izdevuma Rēzeknes novada ziņas tekstu tulkojumam. Aglonas novada domes deputāti noslēdza līgumu ar Aglonas izdevniecību "Aglonas novada vēstis" par materiālu tulkojumu no latviešu valodas krievu valodā un to turpmāko drukāšanu.

Евродепутаты Андрей Мамыкин и Татьяна Жданок - Sputnik Latvija
Mamikins: kas zina, varbūt tālāk aizliegs sarunāties krieviski tramvajā

KNAB uzskata, ka deputāti pārkāpuši likumu "Par pašvaldībām", "Par valsts valodu" un "Par sabiedriskās personas finanšu līdzekļu un īpašuma izšķērdēšanas novēršanu".

Šī gada maijā KNAB tāpat sodīja Daugavpils novada domes deputātus par Daugavpils Novada Vēstis bukletu izdošanu krievu valodā. Pēc KNAB domām, krievvalodīga izdevuma finansēšana pārkāpj likuma "Par valsts valodu" normas, Latvijas Republikas Satversmi, Ministru Kabineta noteikumus un paredz atbildību par pašvaldības līdzekļu izšķērdēšanu, kura noteikta Latvijas Administratīvo likumpārkāpumu kodeksa 160.30. pantā, vēsta Gorod.lv.

Iepriekš valsts varas iestādes brīdināja Valsts policiju, Latvijas Pastu un Nacionālo veselības dienestu par to, ka informācijai par dzīvesvietas drošību, par periodisko izdevumu abonēšanu un vēža profilaksi jābūt sniegtai tikai latviešu valodā.

Ziņu lente
0