Anda Čakša: e-veselība atkal strādā

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр здравоохранения Латвии Анда Чакша и новые машины неотложной помощи
Министр здравоохранения Латвии Анда Чакша и новые машины неотложной помощи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrija paspējusi izpildīt ģimenes ārstu prasības un jūlijā saveda kārtībā e-veselības sistēmas darbu.

RĪGA, 13. jūlijs – Sputnik. Elektroniskās veselības aprūpes portāla darbs ir stabilizējies, paziņoja veselības ministre Anda Čakša intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma".

Svarīgi bija panākt tieši portālā darbības uzlabošanu, uzsvēra viņa.

"Protams, ka vēl ir situācijas, kad ir 5-10 minūšu pārtraukumi reizēm, bet tas ir līdzīgi kā ar maksājumu kartēm, kuras reizēm veikalā nevar pieņemt, jo visas sistēmas laiku pa laikam pārstartē un pielabo," — pateica Čakša.

Фармацевт в аптеке - Sputnik Latvija
Farmaceiti un pacienti kļuvuši par e-veselības ķīlniekiem

"Regulārie pārrāvumi, kas bija, šobrīd ir novērsti, bet vienalga ir jāturpina darbs pie [sistēmas] uzlabošanas, un mēs visu laiku strādājam pie tā," — apgalvo viņa.

Uz jautājumu, cik valstij izmaksāja e-veselības uzlabošanas darbi, Čakša nevarēja atbildēt tieši, taču uzsvēra, ka izdevumus sedz Veselības ministrijas budžets.

Kopš gada sākuma ģimenes ārsti e-veselības sistēmā sagatavo tādus medicīniskos dokumentus, kā elektroniskās slimības lapas un elektroniskās receptes. Un kaut gan no sistēmas obligātās izmantošanas sākuma pagājis jau pusgads, līdz pēdējam laikam tā strādājusi lēni un ar traucējumiem.

Jūnija sākumā Ģimenes ārstu asociācija solīja izvērtēt sistēmas darbību jūlijā un uzsākt streiku, ja slimības lapu vai elektronisko recepti nebūs iespējams izrakstīt 30 sekunžu laikā, ja netiks uzlabots zāļu reģistrs, kā arī netiks ierakstīti visi medikamenti un to devas.

Ziņu lente
0